ESTE OARE VORBA DESPRE O SCHEMA PIRAMIDALA?

Iti iubesti locul de munca, sau il urasti? Daca locul tau de munca este  “naspa” si acum, in conditiile in care si  economia  este “naspa”, singurul lucru pe care poti sa-l incerci, este….  sa faci si TU singur ceva!            Te  invit sa vizionezi  urmatorul filmulet  de desene animate,  deosebit de  simpatic  si antrenant.

Intr-un mod original, este prezentata discutia “clasica” dintre un “ADEPT” al  unei  activitati de tip NetworkMarketing sau MLM , asa cum este si activitatea noastra  si …”SCEPTICUL”  care “sufla si in iaurt,” dupa ce si-a pierdut deja banii, el sau cunoscutii sai, la vreun  Caritas sau la FNI.

Principala replica este: “Aceasta activitate are forma unei  PIRAMIDE”.

Raspunsul pe care-l primeste  scepticul din filmulet, este: “Daca desenezi  organigrama  firmei la care lucrezi,  aceasta are aceeasi  forma de PIRAMIDA”.   La fel arata organigrama oricarei institutii, organigrama bisericii, a organizatiei de cercetasi etc.

Intr-o schema piramidala, nu se “misca”(vând) produse, si  se percep sume mari pentru intrarea in sistem.

Pentru fiecare persoana din varful piramidei, exista foarte multe persoane care  isi pierd banii.

In MultiLevelMarketing, toti oamenii din structura sunt castigatori. Ei sunt cumparatori ai unor produse bune, la pret de depozit si in acelasi timp, fiecare avand aceleasi sanse de a ajunge in varful carierei, in functie de cat de mare este RETEAUA DE VANZARI, pe care o genereaza  ei.

In MLM, varful este suficient de incapator, pentru a-I cuprinde pe toti aceia care au dorinta si ambitia de a ajunge in varf. Este daca vreti, o piramida inversa.

Filmul da de gandit si asa cum se spune acolo: “ POATE AR FI BINE SA-TI PORNESTI PROPRIA AFACERE, DECAT SA-TI LASI VIITORUL COMPLET  LA VOIA INTAMPLARII!”.

 

 

 

De-a lungul timpului, despre MLM  au existat mereu  pareri controversate.  Printre ele, in afara de faptul ca e considerat o  schema piramidala, mai exista si aceea ca este  doar o pierdere de timp.

Tu ce parere ai?  Daca te intereseaza si  vrei sa afli mai multe, direct de la experti,  citeste 7 MOTIVE SA IUBESTI CALIVITA.

DGPM  Alexandrina si Marius GALICEANU

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

7 thoughts on “ESTE OARE VORBA DESPRE O SCHEMA PIRAMIDALA?

 1. Foarte bun si la obiect filmuletul! Mai ales pentru sceptici si ignoranti.

 2. Totdeauna avem ce invata din desenele animate de calitate.
  Replicile sunt la obiect si bune de pus in aplicare in cazul nostru.
  Multumim pentru stradania dumneavoastra de a ne veni in ajutor cu ,,un munte de argumente” ca suntem pe drumul cel bun, ca acest drum este ,,batatorit” la propriu si la figurat de atatia ani si de atat de multi semeni.
  Soare in suflet si in zambet , tuturor colaboratorilor Calivita actuali si viitori!

 3. Diferenta fata de un,, joc”(sistem piramidal),este ca intr-un sistem MLM nu se castiga nici un comision fara sa se efectueze o vanzare directa de produs sau serviciu.
  Un sistem MLMeste format dintr-o retea de distribuitori care cumpara produse de la o companie MLM si le vand direct la clienti.
  Produsele trec de la companie la clienti prin intermediul distribuitorilor,care castiga comisioane in functie de volumul vanzarilo.
  Banii platiti pentru produse trec de la clienti la companie.
  Activitatea de baza intr-un sistem MLM(Multi -Level Marketing )este vanzarea directa ,iar publicitatea este reclama efectuata prin viu grai pentru produse si oportunitatea MLM.
  Intr-un sistem MLM CASTIGA TOATA LUMEA,INDIFERENT DE POZITIA IN RETEAUA MLM (CARE NU SEAMANA CU O PIRAMIDA,DEOARECE SUS IN VARF ESTE ESTE LOC PENTRU TOTI LIDERII MLM……….
  ………………………………………………………………………………………………………………….
  INTR-UN JOC PIRAMIDAL NU SE VINDE NIMIC!COMISIOANELE SE CASTIGA PE BAZA INSCRIERILOR DE NOI MEMBRI PE BAZA UNEI TAXE.
  ACTIVITATEA DE BAZA INTR-UN JOC PIRAMIDAL ESTE RECRUTAREA OAMENILOR IAR FORMA DE PUBLICITATE ESTE RECLAMA MINCINOASA CU PROMISIUNI DE CASTIG!
  INTR-UN JOC PIRAMIDAL CASTIGA NUMAI CEI DIN VARFUL PIRAMIDEI.
  CALIVITA ESTE O AFACERE TIP RETEA FOARTE SOLIDA.
  FELICITARI TUTUROR ACELORA CARE ADERA LA O ASTFEL DE AFACERE!
  MULT SUCCES!

 4. Daca afacerea MLM este o afacere piramidala, atunci, pe ce structura se bazeaza patronatul, sau, statul … Cum explici expresia ,,Mana Langa Mana” (cum frumos traduce colega Luminita initialele MLM-ului) pentru angajatul in sistem normal?
  Da, esti mana langa mana pentru a scoate maxim de profit, din care daca vrea patronul da ceva si celor din subordine daca nu, nu.
  Si acum va mai intrebati cumva daca piramida MLM este cu varful in sus sau in jos?

 5. Afacerea MLM o stie toata lumea, cu siguranta , nu e un sistem nou… dar, “scepticul” ramane sceptic cand vede ca cel care o practica chiar are succes, in loc sa Actioneze, e “carcotas”… si daca ii mai spui ca in timp si el poate deveni”seful ” propriei afaceri,nu accepta ideea… “Gardianul” nu l-a invatat ca daca te instruiesti si esti perseverent, da, devii stapan pe viata ta!

 6. Sistemul MLM este acum bine cunoscut. Se lucreaza pe mai multe nivele si nu este o schema piramidala. Intr-un sistem piramidal se castiga bani din recrutarea persoanei si nu din vanzarea de produse.
  In MLM fiecare este platit dupa cat de mare este reteaua de vanzari pe care o genereaza, dupa cat de mult se implica fiecare. Toti oamenii din structura sunt castigatori si pornesc in afacere cu sanse egale. Reusesc daca sunt ambitiosi, perseverinti, se instruiesc permanent, aplica cele invatate si transmit mai departe informatia,(se multiplica).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *