RELATIA TA ESTE UNA DE PARTENERIAT?

Tu lucrezi intr-o echipa? Esti partenerul (partenera) cuiva? De ex.: in familie (ca sot, sotie), la serviciu (in colectivul unde lucrezi), in activitatile sportive si mai ales in afacerea ta. Vrei sa fii membru al unui parteneriat de succes? Atunci citeste acest articol…

 

 

Asuma-ti si tu responsabilitatea si “pune-ti pielea la bataie”!

Am gasit acest sfat pretios  intr-un  filmulet, pe care te invit sa-l vizionezi.

Este sfatul dat de Simon Sinek, autorul cartii “Intreaba-te DE CE?”

Simon Sinek, vorbitor motivational, profesor la Columbia University, este cel care  invata liderii din organizatii, cum sa inspire oamenii.

Telul sau este de “a inspira oamenii sa faca lucrurile care ii inspira!” si sa-i ajute pe ceilalti sa gaseasca implinirea in munca pe care o fac.

Din acest video, intelegem ca daca cineva refuza sa se implice si sa-si asume riscuri, dar vrea recompense, atunci nu este vorba de o relatie de PARTENERIAT, ci una de VÂNZARE.

Vine cam asa: „Vreau sa fiu partenerul tau, DAR plateste-ma! Ca si cand, „Eu iti fac o favoare”, imi „vand” serviciile si tu esti obligat pentru asta sa ma platesti!”

Pe cand, parteneriatul  inseamna asumarea riscurilor: „Stiu ca poate fi greu, ca pot pierde timp, energie, bani, dar imi asum orice risc! Batem palma?”

Acest lucru este valabil, atat pentru relatia personala (casatorie), cat mai ales, foarte important, pentru o relatie de afaceri.

Relatiile de afaceri, necesita asumarea unor riscuri.

Este o vorba veche, care zice ca, in cazul afacerilor mici: „Sa nu intri in afacere cu un milionar”.

De ce? Pentru ca el nu este „infometat”!

Stii, nu ti-as dori sa faci afaceri cu cineva care nu este dispus sa munceasca din greu impreuna cu tine, pentru ca ti-ar fi foarte greu sa reusesti. Asta nu inseamna ca nu poti sa accepti bani de la un milionar, daca vrea sa ti-i dea.

In acelasi timp, o alta vorba, spune ca: „cel care investeste mai putin decat tine, isi poate permite  sa piarda”!

Cand totusi, incepi ceva nou, sau iei ceva de la capat, cand esti implicat intr-un nou proiect, vrei ca toata lumea care participa la acel proiect, sa investeasca CEVA ce mai apoi, sa nu-si mai poata  permite sa piarda!

Este foarte important sa fii constient de acest lucru si sa faci acest lucru, fie ca este vorba de finantele, timpul, energia, credintele si valorile tale, sau orice problema pe care incerci sa o rezolvi.

Daca doar una din persoanele implicate intr-un proiect este dispusa sa isi asume riscul, iar celelalte nu, mai devreme sau mai tarziu, aceste persoane nu vor gasi motive suficient de puternice sa mearga mai departe si il vor parasi.

Numai noi, cu totii, impreuna, putem face lumea aceasta un loc mai bun!

Insa pentru asta, este nevoie ca in proiecte, sa existe cat mai multi oameni dispusi sa isi asume riscul, iar atunci, rezultatele nu pot fi decat bune si foarte bune.

 

 

Te las sa vizionezi inregistrarea:

Iti doresc mult succes, sa fii un bun partener si sa gasesti parteneri pe masura!

Didi Galiceanu

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

5 thoughts on “RELATIA TA ESTE UNA DE PARTENERIAT?

 1. O vorba din popor spune ca “unde-s doi puterea creste”. Pe acest principiu se bazeaza si parteneriatele pe care le incheiem in afacerea calivita. Parteneriate care presupun asumarea unor responsabilitati de fiecare parte implicata. Daca vrei sa ai succes in aceasta afacere trebuie sa ai parteneri seriosi care isi asuma responsabilitatea sa se implice in aceasta afacere minim 12 luni, pentru 10-15 ore pe saptamana si isi respecta promisiunea. Sponsorul isi asuma responsabilitatea de a-si ajuta partenerii sa se dezvolte si isi respecta aceasta promisiune. Numai in acest mod el va fi duplicat in mod corect.
  Pe de alta parte partenerii trebuie sa isi asume si niste riscuri. Riscul de a consuma energie, de a sta mai putin cu familia sau in fata televizorului, de a primi refuzuri,etc.

 2. Adevarul este ca apartenenta la un grup cu o conduita morala deosebita iti da sentimentul de partener de cursa lunga.
  Cei ce isi doresc sa lase ceva in urma lor cauta astfel de grupuri pentru ca prin puterea lui IMPREUNA sa isi forteze limitele de la a invata sa primeasca, cu recunostinta si bucurie, la a darui cu tot sufletul. Din cate am observat partenerul de cursa lunga nu se multumeste doar cu participarea lui, ci ii stimuleaza pe toti ceilalti sa descopere frumusetea ce vine din parteneriat.

 3. DA, si eu sunt intr-o relatie de parteneriat cu firma CaliVita, sponsorii mei si echipa mea. Investesc timp, energie, credintele mele. Odata ce am pornit la drum m-am implicat cu tot sufletul, tot inainte, nici o clipa de indoiala!
  Stiu ca impreuna vom reusi sa ne implinim fiecare visele.

 4. Parteneriatul este o metoda foarte eficienta pentru a putea cladi o temelie solida pentru o firma.
  Este nevoie de timp , rabdare, de foarte multa intelegere, competenta, seriozitate,
  de o viziune pe termen lung, pentru a obtine rezultaatele dorite.
  Multi dintre noi am fost implicati de-a lundul timpului in diverse parteneriate. Multe dintre ele ne-au lasat un gust amar si senzatia ca desi e greu, e mai bine sa actionezi de unul singur.
  Gratie unor persoane de succes, fam .dr.ALEXANDRINA SI MARIUS GALICEANU
  carora le multumesc ori de cate ori am prilejul,AM REUSIT SA DESCOPAR PARTENERIATUL, ALTFEL SPUS SA TREC DE LA EU, LA NOI.
  SUNT FERICITA PENTRU ACEASTA DESCOPERIRE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *