12 MARI SECRETE UITATE DE OMENIRE

Cu cat reflectezi mai mult asupra vietii, cu atat ajungi la o intelegere profunda: Cel mai mare blestem si lucru neplacut pentru omul modern, este UITAREA. Ca o boala mizerabila, uitarea s-a infiltrat in tot ceea ce omul face. Individual, colectiv, istoric, sau cultural am fost vrajiti ca sa uitam. Nu am uitat doar trecutul nostru dar si locul nostru in prezent si responsabilitatea pentru viitor.

 

 

La nivel personal, egoul nostru este in misiunea de a ne mentine in acest stadiu de uitare, ca sa intrerupa legatura cu fiinta noastra ca un intreg si cu reteaua interconectata a vietii si a constiintei univerniversal colective. Aceasta uitare este perpetuata si intarita de mijloacele sociale si culturale – in special fiind tradusa intr-o realitate a consumerismului inconstient, a stilului de viata ne-autentic si a unei setari mentale materialiste.

Partea pozitiva e ca noi avem sansa sa ne re-amintim si sa ne re-conectam cu Sinele si cu Universul in intregime. Puterea re-amintirii este in centrul calatoriei spirituale catre auto-descoperire si realizare.

Iata aici o lista cu ce am uitat sau si mai bine, LISTA cu ce este important sa iti re-amintesti:

 1. Locul tau in NATURA.

In ultimele sute de ani, ne-am desprins de natura. Am exploatat, devastat, controlat natura pentru a ne potoli lacomia nebuneasca. Am încercat să ne distantăm de cercul natural al vieții. Am uitat să ascultăm și să înțelegem ritmurile și ciclurile naturale ale pământului – toate semnele și limbajul sau. Am uitat să urmăm calea naturii și să trăim în echilibru cu ea.

 1. Conexiunea ta cu viata si cosmosul

Detasandu-ne de natura, am uitata ca suntem profund conectati cu ea si cu ciclurile Universului. Doar cateva triburi aflate departe de lumea civilizata si care inca urmeaza cai ancestrale, au conservat aceste legaturi cu respect si reverenta. Pe de alta parte, ne-am insuflat un sens al separarii care ne-a dus la dezechilibru si boala. Am uitat cum intreaga constiinta este interconectata in valuri, parca intr-un frumos si delicat dans.

 1. Intelepciunea ta ancestrala

În încercarea de a câștiga cunoștințe științifice prin raționalizarea minții noastre, am uitat înțelepciunea reprezentata de deschiderea inimii noastre. Am uitat povestile vechi și înțelepciunea populară, care ne-au fost transmise de vizionarii și înțelepții din antichitate, care au trăit în armonie cu Universul.

 1.  Calea și visele tale:

Prin indepartarea de calea noastră interioară am uitat să visăm Visul Vieții. Mai important, am uitat cum să ne trezim în acel vis și să vedem adevărata noastră natură ca si co-creatori ai vieții – ca și visători. Am uitat că avem puterea de a țese visuri și de a ne folosi de puterea intenției pentru a ajunge la manifestarea lor.

 1. Scopul vietii tale:

Cu prea multă vorbărie, zgomot și distragere în această realitate densă, am uitat ce anume am venit să facem. Am uitat scopul nostru. Suntem prinși într-un fel de transa de masa, a unei realități fabricate in consens. Am pierdut din vedere autenticitatea noastră, acea scânteie interioară care ne conduce spre fericirea și realizarea noastră de sine. Am uitat că suntem aici pentru a fi realizați ca ființe spirituale întrupate într-o formă fizică și încorporate într-un univers adecvat.

    6.  Totul este IUBIRE!

Acesta este probabil misterul cel mai profund al tuturor lucrurilor pe care numai unii vizionari au ajuns să il înțeleagă ca pe un adevăr cuprinzător. Acest adevăr este totuși ascuns undeva adânc în noi. Am stiut-o la un moment dat, dar am pierdut aceasta conexiune. Am uitat că totul este, în ultimă instanță, energie și conștiință și că iubirea este structura fundamentală a existenței, care strabate prin toată energia și conștiința.

 1. Aminteste-ti să ierti!

Ajungand să credem că suntem separați și deconectați de ceilalți și de orice altceva, am uitat să iertăm. În cel mai adânc sens, iertarea este actul de a ne aminti că suntem una cu toată lumea și cu orice și că nu există nici o victimă sau un făptuitor. Cu toții ne miscam împreună într-o rețea dinamică pe care o numim viață.

[fbls]

 

 1. Fii liber!

Amintește-ți un lucru în fiecare zi: Ai fost făcut să fii liber!

Ne-am născut și am crescut într-o “realitate” în care libertatea este doar un concept. Am fost legați cu cătușe ale fricii, de concepții greșite, de ideologii false, de recompense materiale și de răscumpărarea de reguli și legi stabilite pentru a proteja interesul celor puțini. Am fost făcuți să uităm că suntem agenți liberi ai schimbării. Suntem liberi să fim cei care suntem, fără frică ori vină.

 1. Aminteste-ti de puterea ta reală!

A trăi în frică ne-a făcut să uităm cât de puternici suntem. Am uitat puterea masivă a voinței și a intenției noastre de a ne schimba realitatea. Am devenit ca niste somnambuli, urmând semnale gata pregătite, actionand ca niste automate.

 1. Invata din lecțiile istoriei fara sa le uiti:

Dacă există ceva ce ne-a învățat istoria, este cât de repede ne uităm lecțiile. Din când în când, continuăm să repetăm ​​aceleași greșeli, blocati in aceleași tipare de lăcomie și de auto-distrugere. Nu putem fi învinuiți în mod individual pentru greșelile făcute de omenire în trecut, ci suntem responsabili ca indivizi pentru a ne aminti de greșelile din trecut și pentru a le aduce in fața psihicului colectiv.

 1. Simplitatea:

Viața omului a devenit mai complexă și mai complicată. Suntem sedusi de stralucirea a mai mult si mai mult si nu de puterea a mai putin. Am uitat să fim simpli și am uitat intelesul, sensul simplității. Viața este simplă. Simplitatea înseamnă a renunța la toate lucrurile și ideile neesentiale care blocheaza viziunea asupra scopului nostru in viață și a celorlalte adevăruri pe care le-am uitat.

 1. Ai încredere, CREZI și minuneaza-te!

Ne-am pierdut încântarea in legatura cu lumea. Am uitat să ne minunam de miracolul vieții. Nu mai stam sa veneram măreția a tot ce exista. Scepticismul nostru și viziunea cinică asupra lumii ne-au făcut să ne pierdem încrederea în noi înșine și în magia Universului. Am uitat cum să credem. Aceasta este probabil cea mai mare tragedie. Cea care ne-a slăbit spiritul și ne-a saracit sufletul.

Articolul a fost scris de Gilbert Ross. Îl puteți găsi pe Facebook, Twitter, Google+ și pe blogul său Soulhiker și, mai important, puteți să-l urmați la Udemy.

Sursa: http://myscienceacademy.org/2014/12/11/the-12-biggest-life-secrets-forgotten-by-mankind/