CUM AJUNGI MANAGER. SFATURI VERIFICATE DE LA EXPERTI (1)

De cate ori te-ai intrebat, atunci cand citesti in revista CaliNews, pagina cu “Profiluri de Succes”: „Oare cum au facut oamenii astia de au reusit? Care este secretul lor?”                       Vreau să-ti prezint un material, care va dezvălui SECRETUL muncii noastre, în cadrul unei mari reţele. Sunt sigur ca oricine citeste acest articol acum, poate sa obtina  rezultate indiferent de varsta, ocupatie sau experienta.   Asa ca, inchide telefonul, inchide televizorul si citeste foarte atent pentru ca de azi viata ta se poate schimba in bine. Deci, cel mai bine pazit SECRET pentru a ajunge manager CaliVita si a castiga cel putin 1000$/ luna este…

 

MUNCA SISTEMATICĂ ŞI PERSEVERENTĂ

 Pentru început am să iti arăt un desen pe care îl voi numi INCUBAŢIE.

Intrăm în afacere în punctul A şi ajungem într-un punct B, când luăm decizia că vrem să creştem, şi să facem această afacere cu toată convingerea. Punctul B este momentul când hotărâm că vom munci în această afacere din toată inima.  Atunci când iau această decizie, am observat că oamenii cresc de la nivel de 7%-10% la nivel de 21% în 3-6 luni. Am observat acest lucru în toate reţelele Calivita.

 • De unde ştiu că sunt în punctul B? Mă întreabă oamenii.
 • Nu ştiu. Le răspund. Doar TU poţi hotărî când ai terminat perioada de incubaţie!

Perioada dintre punctele A şi B poate dura câteva luni, dar poate dura si un an sau doi, sau chiar mai multi. În toată această perioadă nu se poate vorbi de muncă sistematică şi perseverentă, ci de o perioadă de consolidare a încrederii: în afacere, în firmă, în sponsor, în metoda de lucru (sistem), în tine.

Se poate vorbi de muncă perseverentă şi sistematică după ce ai luat hotărârea că vei face această afacere din toată inima, împreună cu echipa din care faci parte.  Până nu iei această decizie, activitatea ta este un fel de HOBBY.

Dar ce trebuie să faci PERSEVERENT şi SISTEMATIC?

Iată câteva lucruri:

 1) SISTEMATIC INTALNESTE-TE CU EXPERTI DIN DOMENIU

Mai intai, evita sa te consiliezi cu persoane care doar ”isi dau cu parerea”.   Desigur, decizia de acţiune îţi aparţine, dar cere sfatul unor experţi din domeniul în care vrei să acţionezi. Cum facem acest lucru?  Cere consiliere sponsorului activ, mergi SISTEMATIC la seminarii de instruire, open planuri, conferinţe.

O greşeală pe care o fac începătorii este că cer relaţii de la prieteni, rude, colegi de serviciu.   Poate că şi ei sunt experţi în alte domenii, dar nu în MLM şi suplimente alimentare.

Oamenii pe care tu îi ştii, sunt în general din aceeaşi categorie socială cu tine, iar tu îi întrebi daca se câştigă bani şi daca produsele noastre sunt bune. Şi ei îţi dau sfaturi, dar ei nu sunt experţi! Singurul sfat pe care poţi să-l primeşti de la ei este cum să stai „in banca ta” si sa rămâi la nivelul social la care eşti acum, deşi te zbaţi să-l schimbi.

       Intelege te rog, că dacă vrei să schimbi ceva în viaţa ta, dacă vrei să faci mai mulţi bani, dacă vrei mai mult de la viaţă, dacă vrei să fii liber, trebuie să găseşti pe cineva care face mai mulţi bani din această afacere şi care are deja succes şi să vrei să înveţi de la el.

Din pacate natura umana nu este asa: oamenii nu sunt dispusi sa invete de la altii,  nu cred ce le spui; rareori cred ce le arati; cel mai adesea cred ce le spun prietenii.  Într-o zi, cam… acum trei ani, un tip care căuta o modalitate de a câştiga ceva bani în plus, a ascultat planul de afacere. I-a plăcut ideea, i-au plăcut produsele, aşa că a semnat imediat declaraţia de afiliere.  După câteva săptămâni am organizat un start seminar la care l-am invitat.  N-a venit. La câteva zile l-am sunat să-l întreb ce s-a întâmplat. Mi-a răspuns că a vorbit cu mai mulţi colegi de serviciu, iar aceştia i-au garantat că din afacerile MLM nu se pot câştiga bani, aşa că s-a hotărât să renunţe.

 • Colegii tăi sunt experţi în MLM? L-am întrebat.
 • Nu, nu sunt, mi-a răspuns, dar aceasta este părerea lor.
 •  Vrei să ştii ceva? Colegii tăi sunt experţi, dar în a NU face bani şi asta te-au învăţat şi pe tine, a fost răspunsul meu.

Ştiţi ce face acum amicul nostru? Cultivă pepeni la ţară şi speră să dea marea lovitură, să-i vândă pe toţi en-gros. Bineînţeles tot nu crede că din MLM se pot câştiga bani.

 2  ALEGE SA VREI SA FII EDUCABIL, ALEGE SA INVESTESTI SISTEMATIC IN PREGATIREA TA 

Unii dintre dvs. au succes în diferite domenii de activitate. Bănuiesc că aţi muncit pe rupte până să ajungeţi acolo. Felicitări! Dar nu sunteţi experţi în MLM. A fi un medic bun, nu înseamnă că ştii totul despre suplimentele alimentare. A fi un inginer bun, sau un manager bun, nu înseamnă că ştii să administrezi o reţea MLM. A fi un profesor bun, nu înseamnă că poţi motiva oamenii să te urmeze in aceasta afacere. Aşa că, puneţi orgoliile în buzunar, ia-ti caietele de notiţe şi… înapoi la cursuri!   Va trebui să devii din nou student si să înveţi lucrurile fundamentale ale acestui sistem.

Acum, poate că unii vorbitori te vor entuziasma, dar, dacă nu vei nota în mod SISTEMATIC ceea ce asculţi, te asigur că toată informaţia se va pierde în 2-3 zile. Dacă nu vei nota, şi apoi nu vei reciti, nu-ţi vei mai aminti nimic din ceea ce s-a vorbit.

Alege să înveţi ceea ce experţii îţi transmit!
Dacă asculţi un CD motivaţional, notează-ţi ideile cele mai bune.  Dacă citeşti o carte, subliniază, notează, adnotează, comentează ideile cele mai bune, altfel nu vei învăţa nimic.

Procedând corect, după un timp vei constata că în mintea ta se petrec lucruri bune şi încolţesc idei noi, diferite de ceea ce gândeai înainte. Şi vei spune:

Hopaaa! Am devenit mai deştept! Dar de fapt, sunt idei fixate dintr-o carte, de pe un CD, dintr-un seminar sau de la o consiliere cu sponsorul.

Dacă procedezi altfel, chiar dacă asculti “kilograme” de discursuri, informaţia se va pierde.

Aşadar: cărţi, CD-uri, seminarii, consiliere. Aceştia sunt paşii pe care trebuie să-i faci SISTEMATIC pentru a putea deveni un student bun.

Acum, stim cu totii că există un preţ pentru cărţi, pentru seminarii, pentru CD-uri. Oare merită preţul? Oare sunt scumpe? CATEGORIC NuuuUUUU!!!

În comparaţie cu alte moduri de a primi educaţie, această informaţie este foarte ieftină (nu înseamnă că nu este valoroasă).    Gandeste-te la cursurile universitare. Taxele, cursurile, cărţile de specialitate costă cu mult mai mult ca seminariile, CD-urile şi cărţile noastre.  Şi la universitate te duci la cursuri si asculţi conferinţa unui profesor. El este expertul în domeniul pe care tu vrei să-l urmezi.

 • Şi ce înveţi la universitate?
 • Cum să-ţi iei o slujbă.
 •  Şi ce înveţi cu noi?
 •  Cum să-ţi construieşti propria afacere si sa faci o gramada de bani! Şi, dacă ai vise îndrăzneţe şi eşti competitiv, cum să iesi din „cursa sobolanului” si sa te bucuri de libertate.

Doar TU va trebui să hotărăşti că este necesar să plăteşti preţul pentru pregătirea ta!

Bineînţeles ne-am dori cu toţii să-l avem alături, în fiecare săptămână pe Dl. Imre Parokai Director de Marketing pe Europa sau pe Paj Tamas, Director, pana in prezent managerul cu cel mai mare nivel din CaliVita, sau pe oricare manager de top din Romania. V-aţi gândit vreodată cât v-ar costa să-i găzduiţi săptămânal în oraşul vostru?

 • Daţi-mi o sumă! 100€, 200€, 300€?
 • NU! 20Ron sau poate 50Ron. Atât este contravaloarea unui CD sau DVD motivational si aveti expertii alături, zi de zi, dimineaţa şi seara.

Merită preţul? Desigur!!!!

Alege să investeşti în viitorul tău, PERSEVERENTşi SISTERMATIC! Dacă TU nu vei investi, cine te aştepţi să o facă?  Numai astfel vei putea învăţa de la experţi, iar în acest mod, preţul este mult mai scăzut decât în alte forme de învăţământ.

 3  SA AI UN VIS INDRAZNET, împărţit în mai multe etape intermediare, pe care să le urmăreşti PERSEVERENT si SISTEMATIC

Visul este cel care te va motiva să munceşti. De exemplu, visul de a deveni medic, psiholog, asistent, sau inginer, te va  face sa urmezi cursurile unei Facultati de specialitate… Si crede-ma ca este de munca si nimeni nu te poate opri!

 Dacă visul este marunt, şi motivaţia ta va fi scăzută.  Cu cât mai mare este visul, cu atât mai mare este motivaţia!

Daca visul tău este să cumperi luna viitoare un scaun nou la bucătărie, pentru asta va trebui să te întâlneşti cu 7-10 persoane în această lună, si sa-i convingi sa consume cateva produse de la tine.     Acum, vii acasă de la serviciu, într-o zi în care ai toate bateriile la pământ, te-ai certat cu şeful, n-a venit autobuzul, copilul a spart geamul la şcoală şi va trebui să-l plăteşti, iar pe deasupra afară este caniculă, picioarele se scufundă în asfalt, iar cămaşa ţi se lipeşte de piele. Ce faci? Te duci să entuziasmezi o sală, sau mai bine te aşezi tot pe scaunul cel vechi? …  Categoric, nu eşti suficient de motivat!

Dar dacă visul tău este să dobândeşti un alt stil de viaţă, o casă mai mare, cu aer condiţionat, o vacanţă de vis în Mexic, Brazilia, Thailanda, Las Vegas, atunci te apuci serios de treaba!

Mii de oameni se trezesc în fiecare dimineaţă şi spun:                              “- Of Doamne! Iar s-a făcut dimineaţă, iar trebuie să mă duc la serviciu.”

Cei care au un vis măreţ, care simt că ceva îi arde în interior, spun:                  “Mulţumesc Doamne, că mi-ai mai dat o zi să pot lucra la visul meu!

Aţi observat? Oamenii de succes, sau care îşi doresc succesul au mai multă energie decât cei care se simt mizerabil.
Fiecare persoană de succes din CaliVita are un vis indraznet  pentru care lucrează, şi urmăreşte PERSEVERENT şi cu pasiune fiecare etapă a visului ei. O astfel de persoană este imposibil să nu reuşească, să nu aibă succes, pentru că vrea cu adevărat visul acela! Când pui pasiune în ceea ce faci, nu mai simţi oboseala, căci tu lucrezi pentru visul tău. La serviciu lucrezi pentru visele altora şi nu simţi acelaşi entuziasm.

D.G.P.M. ing. Marius GALICEANU

Va urma…