CUM SE SCHIMBA CREIERUL TAU CAND CONSUMI CURCUMA

Studiile arata cum se schimba din punct de vedere fizic creierul tau atunci cand consumi curcuma. Curcuma este de multe ori considarata un fel de condiment “miraculos”, avand peste 600 de beneficii confirmate care au fost descoperite prin experimente si prin teste de laborator.

 

 

Acest lucru ii este datorat in primul rand curcuminei ca si sursa primara a acesteia, dar stiai ca tot continutul curcumei poate ajuta la regenerarea creierului?

Turmeronul aromatic este un compus al curcumei solubil in grasimi, care a fost testat pe sobolani si pentru efectele sale asupra celulelor stem neuronale. S-a descoperit ca in vasul Petri celulele neuronale stem (NCSs) au crescut ca numar in procent de aproximativ 80% atunci cand au fost expuse la turmeronul aromatic. Asta a insemnat ca acolo avea loc un proces impresionant de vindecare.

Administrat sobolanilor, subiectii au inceput sa formeze celule noi sanatoase ale creierului in zona subventriculara si in hipocamp – zona creierului in care se formeaza neuroni noi. S-a remarcat de asemenea o crestere in marime in ambele zone.

Singur, turmeronul aromatic este un regenerator puternic care este cunoscut pentru ca ajuta NSCs in dezvoltarea creierului, si ar putea eventual sa duca la tratarea bolilor degenerative precum accidentele vasculare cerebrale sau Alzheimer.

Cel mai mare succes al turmeronului aromatic pentru creier este ca acesta nu numai ca ajuta la proliferarea celulelor stem, dar de asemenea separa celulele stem in neuroni, lucru care este un obiectiv major al diferitelor tipuri de medicina regenerativa.

Oamenii de stiinta au descoperit de asemenea ca curcumina poate ajuta la imbunatatirea memoriei pacientilor care sufera de Alzheimer. Cu toate ca informatiile din acest articol sunt despre studii in care oamenii de stiinta si-au efectuat testele pe sobolani in loc de creierul uman, informatiile sunt totusi transferabile.

Deci ce inseamna asta mai exact?

Cateva dintre aceste remedii sunt sustinute numai de studiile initiale fie asupra subiectilor non-umani, precum sobolanii sau soarecii, sau pe un mic grup de oameni.

In timp ce oamenii de stiinta investigheaza mai departe calitatea acestor remedii, ati putea sa va consultati cu medicul de familie asupra utilizarii uneia sau chiar a mai multor remedii naturale, ca si alternativa pentru metodele farmaceutice mai riscante.

Cu toate acestea, nu este cazul sa desconsideri sfatul medicului specialist sau sa te opresti din a-ti mai lua tratamentele doar din cauza a ceva ce ai citit aici. Multe dintre aceste solutii naturale s-au transmis din generatie in generatie si continua sa se bazeze pe multe povesti de succes dupa utilizarea acestei forme de tratament.

Multi oameni considera ca folosind doar extractul de curcumina este suficient pentru a culege avantajele, dar daca folosesti tot extractul de turmeric, vei beneficia de o gama de compusi terapeutici de care doar curcuminul ar putea sa duca lipsa.

Spre exemplu, pentru inflamatiile colonului sau polipi, este bine sa folositi toata planta in loc de un extract deoarece este probabil ca extractul sa fie absorbit de intestinul subtire inainte de a ajunge in cel gros, unde este nevoie de el cel mai mult.

Efectele turmeronului aromatic asupra creierului sunt inca relativ noi si destul de necunoscute, dar acest studiu realizat recent demonstreaza ca exista cu siguranta un agent regenerator in acest remediu. Deci dati-i bataie, adaugati putina curcuma sau curry in smoothie-ul dumneavoastra data viitoare si o sa va multumiti mai tarziu pentru asta.

Plantele medicinale sunt deseori alcatuite din sute de compusi benefici, deci ar fi gresit sa va ganditi ca doar unul singur este responsabil pentru puterile de vindecare.

Cu toate ca curcumina si turmeronul aromatic sunt principalele substante care au efecte pozitive asupra corpului si a mintii, folosind toata curcuma in stare cruda cu siguranta vom avea parte de cele mai bune statistici de vindecare si rate de succes.

N.n Atentie la persoanele sensibile care sufera de iritatie gastrica!

Sursa: http://www.freeofdisease.com/study-shows-how-your-brain-physically-changes-when-you-consume-turmeric/