PREIA 5 SFATURI ÎNȚELEPTE DE LA WILL SMITH

În cazul în care nu știai, Will Smith s-a născut și a crescut în vestul Philadelphiei și a petrecut mare parte din copilărie fiind faimos (A jucat in serialul Prințul din Bel Air). Numit cel mai puternic actor de la Hollywood, Will Smith nu a fost nominalizat doar pentru cinci Globuri de Aur și două Premii Oscar, ci a câștigat și patru Grammy. În afara carierei indelungate ca actor, Will este și un talentat producător si life coach inspirational pe Instagram.  În timp ce își crește cei doi copii, fiind căsătorit cu soția sa Jada, de 20 de ani, colecționează recorduri în industria cinematografică, fundamentându-și locul la Hollywood.

 

Până în prezent, este singurul actor care a avut opt ​​filme consecutive cu încasări de peste 100 de milioane de dolari în box office-ul intern si în total, filmele sale au înregistrat o creștere de 7,5 miliarde de dolari la box office-ul global. Pentru a ajunge la acest succes, a urmat câteva principii distincte de gândire și de viață, inclusiv cele cinci care urmează. Le poți prelua și tu pentru propriul tău stil de viață:

  1. Fii intotdeauna pe fază (pregătit).

După cum se spune, dacă vrei să fii lider, trebuie să fii mereu dispus să saluți ocazia atunci când vine. Smith folosește această mentalitate pentru viața de zi cu zi, menținându-și abilitațile fizice și echilibrul mental.

Cu alte cuvinte? El este întotdeauna gata să sară atunci când e nevoie – din avion în avion, răspunzând invitațiilor, pentru un nou proiect sau orice altceva. Într-un interviu cu AskMen, el explică, că deși se consideră el însuși ca fiind “un talent mediu”, poate să se bucure de success, deoarece se pregătește în mod constant.

A învățat asta de la tatăl său, care i-a amintit mereu ca norocul este de fapt, atunci când pregătirea întâlnește oportunitatea. “Dacă rămâi pregatit mereu, nu mai trebuie să te pregăteșți.  Așa îmi conduc viața.

Fii pregătit. Rămâi în formă și apoi nu trebuie în grabă, să te antrenezi înainte de începerea filmului. … Dacă vrei îți pot arăta abdomenul meu să vezi că sunt în formă “, mai spune Will.

“Ideea, este să rămâi pregatit, să nu trebuiască să te mai pregătești”.

    2.  Rămâi smerit

Întreabă pe oricine participă la evenimente de networking, cu ce se ocupă si rapid iți va arăta încredere în loc de aroganță.

Pentru unii e mai dificil, însa trecerea la filozofia smereniei e esențială. În același interviu cu AskMen, Smith împărtășește felul în care vorbește despre finanțe copiilor săi: “Fiica mea spune:” Tati, suntem bogați? “Eu spun:” Nu, iubito, ești falită. Tati a muncit foarte tare. Nici măcar nu ești proprietare hainelor tale. Mama și tata te vor învăța cum să creezi un spațiu în care să ai viața pe care o dorești. Aceasta este viața pe care mama și tatăl tău o doreau. Am muncit foarte mult pentru a crea această viață pentru noi, dar tu vei avea de creat propria ta viață.”

S-a dovedit științific că atunci când înveți despre valoarea eticii unei munci grele făcută cu bunăvoință, se stimulează și mai mult succesul, dar și încrederea.

  3.  Să ai în vedere intotdeauna succesul (imaginează-l, așteaptă-te la succes).

Dacă ai citit (s-au văzut) vreodată Secretul, știi deja despre ideea din spatele “manifestării”. În esență, ceea ce crezi îți creează realitatea. Gândirea pozitivă este o decizie mult mai bună decât scufundarea într-o prăpastie de negativitate.

Într-unul dintre cele mai faimoase și mai cunoscute citate ale sale, Smith spune: “În mintea mea, am fost totdeauna un superstar la Hollywood. Chiar dacă voi încă nu o știați!”

Este vorba de o practică încă nesusținută științific și încă discutabilă.

Însă atunci când conectezi inima la creier, acțiunile tale crează un sentiment de sine mai bun și auto-stimă, lucru dovedit că ajută propulsarea către oportunități de succes.

Indiferent ce îți imaginezi pentru viața ta – fie că e vorba de carieră, cont bancar, viață amoroasă, lista destinațiilor de călătorie (Bucket list) – petrece mai mult timp imaginându-te acolo unde vrei să fii și, după cum spune Smith, vei vedea cum ți se deschid căile.

  4. Foloseste-ti cu măiestrie talentul si abilitățile

Un alt filon binecunoscut din înțelepciunea lui Smith, este că explică diferența dintre talent și pricepere, abilitate (skill). Cele două sunt diferite. In timp ce talentul este ceva natural, cu care te naști, abilitatea, priceperea se dezvoltă numai în funcție de ore și ore de muncă asiduă.

Chiar dacă pare că face filmele fără efort, Smith a recunoscut de mai multe ori cât de obsedat e de fiecare detaliu, care să îl facă un actor puternic, un producător, rapper, tată și soț cât mai bun. Nu este întotdeauna distractiv să exersezi mereu, dar pentru a atinge obiectivele, e nevoie de acest sacrificiu.

  1. Ai grijă cu cine te însoțești!

Fii preocupat de asta!

Recent, Smith a postat pe Instagram, pentru cei 21 de milioane de urmaritori, printre videoclipurile sale inspiraționale ce oferă cele mai bune sfaturi despre viață,  unul care atrage atenția.

Este aceeași placă pe care mama ți-o punea și ție când erai adolescent/ă, dar, indiferent de vârstă, rămâne adevărată.

Într-un film al său, spune cu umor: “Nu te agăța de nemernicii care râd de tine și nu te ajută să strălucești”. Este un sfat solid, deoarece cercetările arată că atunci când te înconjuri în mod constant de negativiști, îți consumi fără rost viața.

N.n. Dacă nu ai facut-o până acum, îți recomand sa vezi un film motivațional în care joacă Will Smith împreună cu băiețelul său. Este vorba de The Pursuit of Happyness (2006) pentru care a primit nominalizare la Oscar. Este după o poveste reală.

Sursa