SANATATEA CREIERULUI – Un subiect amplu dezbatut la Braila

A devenit o traditie ca, periodic, echipa coordonată de familia Galiceanu să se reunească la Hotel “Belvedere” din Braila pentru a dezbate subiecte interesante şi teme motivaţionale.

Într-o zi cu semnificatie numerologica deosebita, de 11.11.11, sala de sedinte a locatiei a devenit neîncapatoare, pentru ca “Sanatatea creierului” – tema abordată de DGPM Alexandrina şi Marius Galiceanu a reuşit să atragă zeci de calivitieni, dar şi invitaţi ai acestora, care au fost entuziasmaţi de modul de abordare a subiectului, motiv pentru care întalnirea, care s-a derulat interactiv, a fost deosebit de atractiva.

Pornind de la faptul că neuronul se poate reface iar creierul, acest superperformant calculator este folosit doar în proporţie de 5%, atat dr. Alexandrina Galiceanu, cat şi ing. Marius Galiceanu au făcut un adevărat slalom în prezentarea cat mai aprofundată a acestui subiect. Au fost prezentate produsele CaliVita recomandate în regenerarea creierului. Deasemenea s-a vorbit de cauzele care duc la demenţă şi la boala Altzheimer, la atrofierea creierului, despre factorii de risc ai accidentului vascular cerebral. S-au facut si teste care i-au determinat pe participanţii la întalnire sa se implice direct in derularea acestui eveniment.

Un capitol amplu dezbătut de moderatorii întalnirii, dar şi de participanţii la discuţii l-a constituit faptul că îmbătranirea nu este o boală şi că oamenii nu trebuie să creadă că, după 60 de ani, de exemplu, trebuie să accepte sa fie bolnavi pentru că sunt bătrani.
“Pentru sănătatea creierului, trebuie să ţinem creierul în funcţiune, învătand mereu lucruri noi, făcînd mişcare minim o jumătate de oră pe zi, consumand zilnic 1,5 – 2litri de apa (alcalina) şi consumînd suplimente nutritionale. Vitaminele şi mineralele cresc performanţa creierului şi avem nevoie de suplimente nutriţionale, pentru că hrana pe care ne-o procuram de la piata si super-market-uri a devenit foarte săracă în nutrienţi esentiali. În caz contrar, in timp apar depresiile. O minte goală este munca diavolului, iar diavolul este Alzheimer. Statisticile demonstrază că unu din patru medici de familie au mai mult de doi pacienţi cu Boala Altzheimer “, au subliniat DGPM Alexandrina şi Marius Galiceanu.

A consemnat pt. Dumneavoastra Tudoriţa TARNIŢĂ 12%