10 EMOTII POZITIVE PE CARE SA LE „CULTIVI”

Power-emotionGandeste-te la mintea ta, la emotiile si la spiritul tau, ca la o gradina, a carei recolta este decisiva pentru tine. Daca vrei sa te asiguri de o recolta bogata si hranitoare, planteaza seminte precum: dragoste, caldura si apreciere, in loc de: dezamagire, furie sau frica.

Iata 10 „seminte emotionale” pe care sa le plantezi in gradina ta , chiar acum.

Foloseste-le pentru ca sa aduci in viata ta implinire si abundenta si foloseste-le ca pe un antidot impotriva emotiilor negative.

  1. Recunostinta

Recunostinta este atat de puternica, incat si singura, poate sa-ti schimbe viata. Liderii spirituali si filozofii din intreaga lume o crediteaza pentru o viata fericita. Deepak Chopra descrie recunostinta ca pe forta puternica pe care o putem folosi pentru a ne amplifica fericirea, a crea relatii iubitoare si pentru a ne imbunatati sanatatea. Asa cum spune Tony Robins: Cand esti recunoscator, frica dispare si abundenta apare.”

  1. „Foamea”

Intr-un recent articol pe LinkedIn, Tony spune: „Daca cineva m-ar intreba care este cel mai important secret pentru succesul meu in viata si cum sa traiesc viata in termenii proprii, avand posibilitatea sa aleg si sa devin cel mai bun in domeniu, i-as raspunde: Fiecare mare lider, cu care am avut privilegiul sa lucrez, fie politician, atlet, muzician, savant, om de afceri, foloseste o forta mai presus de toate. Si aceasta este: „foamea” de lup. Daca ai de gand sa creezi o valoare de durata in lume, trebuie sa fii determinat sa faci ca schimbarile sa se intample! Sa-ti fie „foame” de schimbare!

  1. Pasiunea

Pasiunea este forta care te trezeste! Pasiunea, iti elibereaza imaginatia, ridica „valul” de pe imaginatia ta si iti amplifica capacitatile. Iti elibereaza mintea de credintele limitative si intrerupe vechile tipare de gandire. Pasiunea este cea care iti ofera un sens si un scop. Entuziasmul si pasiunea sunt esentiale aproape in orice. Asa cum zicea Benjamin Disraeli : “Omul este cu adevarat maret, atunci cand actioneaza din pasiune. ”

  1. Iubirea si caldura sa

Iubirea poate „topi”aproape orice emotie negativa cu care vine in contact. Recunoscand expresia iubirii, ca pe o intentie pozitiva in tine si in ceilalti, iti dai voie sa fii ingaduitor in loc sa fii ofensat.

  1. Curiozitatea

Daca intr-adevar vrei sa te dezvolti, sa „cresti” in aceasta viata, invata sa fii curios, la fel ca un copil. Copiii stiu cum sa se minuneze si sa admire lucrurile cele mai evidente sau care par de rutină pentru un adult obisnuit. De aceea ei sunt rareori plictisiti! Cand esti curios, nimic nu este dificil!

  1. Flexibilitatea

Capacitatea de schimbare in orice moment – de a te adapta rapid și fără sa fii deranjat – este garanția succesului. Nivelul de fericire este direct proporțional cu cantitatea de incertitudine pe care esti dispus sa o traiesti. Așa cum a spus odată fondatorul Amazon, Jeff Bezos, “Suntem încăpățânat în viziune si suntem flexibili în detalii.”

  1. Increderea

Când ești increzator, esti dispus să experimentezi puterea credinței – increderea că lucrurile se vor rezolva. Încredere de nezdruncinat oferă sentimentul de siguranță pe care desigur, ni-l dorim cu toții.

  1. Veselia

Sa fii vesel înseamnă să trăiești viața într-o stare de plăcere – una care este atât de intensa, încât tu transmiti pur si simplu, un sentiment de bucurie pentru cei din jurul tau.

  1. Vitalitatea

Vitalitatea sau energia – este forța ta de viață. Starea ta mentala sau emotionala incep cu nivelul de energie. Iti amintesti ca atunci când erai copil intrai intr-o incapere fara sa-ti faci probleme de vreun fel, sau sareai intr-o baltoaca stropind totul in jur și te simțeai plin de viață? Ei bine, sursa supremă de energie este starea ta de spirit, starea ta mentala si emotionala. In functie de asta, poti alege să fii într-o stare de spirit cat mai ” bogata” in energie.

  1. Sentimentul de contribuție

Numai cei care au învățat puterea contributiei sincere și dezinteresate pot experimenta cea mai profundă bucurie: implinirea adevărata. Dacă în fiecare zi poti sa simți că ceea ce faci adaugă ceva, nu numai propriei tale vieți ci si in viata celorlalti, atunci viața ia un sens nou si un inteles mai profund. Nu e nici o emoție mai bogata decât sentimentul că cine ești ca persoană, ceva ce ai spus sau făcut, a adăugat valoare in viața cuiva de care iti pasa, sau poate in viata cuiva pe care nici macar nu-l cunosti.

Sursa: http://humanelevation.tonyrobbins.com/blog/emotion-meaning/cultivating-positive-emotions