3 RETETE SIMPLE CARE ITI POT FACE VIATA MAI BUNA

Happy-ChoicePrin 2005 am cumparat o carte ale carei invataturi, m-au ajutat mai tarziu, in cel putin trei situatii existentiale importante. Despre aceasta carte si autorul ei, vreau sa iti povestesc acum.  Cartea a aparut la Editura For You si se citeste foarte repede, pentru ca are sub 100 de pagini.

 

Se numeste Retete pentru fericire si este scrisa de Ken Keyes (si Penny Keys, a treia sotie dintre cele patru cu care acesta a fost casatorit). Daca te intrebi cine este autorul care  promite fericirea, de pe contracoperta cartii, vei vedea  zambindu-ti  cu un zambet senin, fericit si foarte „luminos”, un barbat slabut,  din… scaunul lui cu rotile.

Provenind dintr-o familie instarita (afaceri imobiliare) KenKeys are la 25 de ani nesansa sa se imbolnaveasca de poliomielita, devenind tetraplegic si petrecandu-si restul vietii (pana in 1995) intr-un scaun cu rotile, asa cum il vezi pe contra-coperta cartii sale.

retete_pt_fericire_foryouAr fi putut sa se multumeasca cu aceasta situatie si sa nu mai faca altceva si totusi, Ken Keys este autorul a numeroase carti spirituale si de autodezvoltare, distribuite in milioane de exemplare. In felul acesta a influentat viata multor personalitati, printre care Wayne Dyer, care marturiseste ca a fost ajutat de Ken, sa inceapa „glorioasa calatorie a transformarii”.

Ti-am povestit toate acestea, ca sa intelegi de ce merita sa aplici invataturile cuiva care vorbeste din propria experienta si care fiind intr-o situatie, pentru altii, disperata, a gasit si a aplicat personal retetele fericirii!

Prin urmare, iata cele 3 principii, retete, formule, cum vrei tu, de care sa-ti amintesti  cat mai des si sa le aplici in orice situatie, pentru ca sa fii fericit:

1. Accepta pe moment ORICE ti se intampla.

Dupa cum vezi, este vorba de o acceptare de moment, nu permanenta. Ce rost are sa reactionezi  nesabuit, pentru ca intri in panica, sau te revolti si nu mai gandesti „limpede”? Nu ai nimic de castigat ci doar de pierdut: relatii, energie, sanatate. Este o vorba care spune: Timpul le rezolva pe toate! Si de asemenea, tine cont ca se aplica acest lucru in ORICE ti se intampla! Chiar daca pe moment ti se pare absurd, accepta orice ti se intampla. Vei putea intelege si vei vedea mai tarziu, cand te linistesti, de ce este mai bine asa.

2. Cere, fara sa emiti pretentii

Nimeni nu are de unde sa stie in locul tau de ce anume ai neaparata nevoie. Evita „subtilitatile” sau „apropourile” si exprima-ti direct „nevoia”. De multe ori, mai ales daca esti femeie, ai senzatia, ca celalalt intelege clar despre ce este vorba si ce ai tu nevoie. De cele mai multe ori se intampla altfel. Asa ca cere, cere simplu, pe un ton obisnuit, ca si cand ai fi la masa si pentru ca ai nevoie de sare, ceri  solnita de pe masa !

[fbls]

Ai grija pe ce ton o spui. Sa fie neutru. Si mai ales cere FARA sa emiti pretentii!  „Da-mi si mie asta, ca o sa tin minte si o sa-ti dau si eu, stii cate am facut eu pentru tine, etc, etc.”

3. Emite si trimite mai multa iubire decat primesti!

Happy-heartIubirea ramane solutia universala si cheia care deschide orice lacat si orice suflet. Rautatea, ignoranta si cel mai mare rau din lume, nu pot rezista in fata iubirii. Iubeste tot ce te inconjoara, cu bine sau cu rau, iubeste orice fiinta vie si mai ales pe cei din preajma ta, cu care te intalnesti zilnic si cu care pot aparea conflictele. Si foarte important, iubeste, chiar daca te simti nedreptatit(a) sau neiubit(a).

Una din cauzele nefericirii este ca te simti neiubit si astepti ca ceilalti sa actioneze, sa faca primul pas. Daca vrei sa primesti iubire, ofera iubire. Fii tu iubire! Facand acest lucru, vei atrage si vei primi iubire mai multa. Iar daca ai iubire, ai si fericire.

Asa ca, avand in vedere ca situatia ta este mult mai usoara decat a unui paralizat din scaunul cu rotile, ce ar fi sa o faci si mai frumoasa (situatia) si sa aplici neconditionat cele 3 retete?

Crede-ma, chiar functioneaza! Aplica-le si tu, de fiecare data si vei vedea si vei simti o schimbare semnificativa in viata ta!

Iti doresc mult succes si fericire!

Cu drag,

Didi Galiceanu