LANTUL CARE TE ELIBEREAZA – FOLOSESTE SI TU ACEASTA METODA EXTRAORDINARA DE AUTOMOTIVARE

IntrebareTe-ai gandit vreodata  sa faci ceva remarcabil cu viata ta? Daca visul tau este de a deveni un profesionist:  un mentor, un lider sau un manager de succes in domeniul tau, sunt convinsa ca ai auzit si tu ca acest lucru necesita sacriificii si ca e important sa aloci pentru asta oricat de mult timp este nevoie. De cate ori ai renuntat la un vis, pentru ca era ceva prea greu si aveai prea multe de facut?  Si daca nu este asa, ci poate fi mult mai simplu, ce-ai zice?

Cei mai multi renunta la visul lor, pentru ca desi se sacrifica muncind excesiv, 5-7 zile pe saptamana, rezultatele intarzie sa se arate si asta ii dezamageste si descurajeaza peste masura.

Studiile au demonstrat ca 85% din populatie nu este orientata catre actiune si rezultate. Multi oameni nu fac decat sa stea pe margine si sa astepte apatici ca succesul sa le bata la usa. Insa succesul  nu ia in seama asteptarea.  Actiunea este cea care conteaza!

Stiai ca majoritatea celor care duc lucrurile pana la capat si reusesc,  nu sunt neaparat cei mai valorosi?

Ceea ce ii diferentiaza  este faptul ca ei pur si simplu trec la actiune atunci cand si-au pus ceva in minte si nu renunta. Sunt determinati si consecventi in a face ceva si nu se abat din drumul lor!

Cum ar fi sa gasesti si tu o solutie prin care sa actionezi simplu si consecvent ca sa reusesti?

SeinfeldAi auzit de Seinfeld? Este unul din cei mai bine platiti actori de comedie din generatia sa. Poate l-ai vazut si tu in serialul cu acelasi nume care l-a consacrat.

in afara de banii si premiile numeroase castigate, Seinfeld este remarcabil pentru ca, a putut crea si intretine prin consecventa sa, un standard inalt al spectacolelor, an dupa an.

Cum a facut-o?  Folosind o metoda simpla, devenita acum „Strategia Seinfeld”.

In urma cu multi ani, si-a propus ca IN FIECARE ZI  sa scrie o gluma noua. De asemenea, marca zilnic, pe un calendar de perete, acest lucru, cu un X mare, sau un cerc.

 • Vrei sa creezi, dar esti incordat?
 • Vrei sa exersezi, dar iti lipseste motivatia?
 • Vrei sa slabesti dar nu te tii de dieta sau exercitii?
 • Vrei sa-ti atingi telul, dar dintr-un motiv sau altul tot amani asta?

Foloseste „Strategia Seinfeld”, pentru a elimina amanarea si a-ti atinge telul.

Iata ce ai de facut:

 • Ia un calendar de perete.
 • Ia un marker rosu.

Gaseste o sarcina, o activitate, care sa aiba sens si care sa conteze pentru tine, incat sa aduca o diferenta in viata ta de acum, dar si sa fie destul de simpla, incat sa poata  fi facuta.

Bifeaza zilnic pe calendar activitatea facuta. Secretul este sa nu intrerupi „lantul”. Pentru ca facand zilnic lucrurile simple pe care ti le-ai propus, rezultatul va fi un lant rosu pe calendar. Si de fiecare data cand vezi ca „lantul” creste, increderea in tine creste si incepi sa fii mandru de tine si sa vrei sa mai faci ceva, in continuare.

[fbls]

Ani la rand, Seinfeld s-a concentrat pe a nu intrerupe lantul!

Seinfeld nu a spus nimic despre rezultate. Nu conteaza daca esti motivat sau nu, nu conteaza daca iti faci perfect temele zilnice,  sau daca asta se va concretiza in celelalte actiuni zilnice.

TOT CE CONTEAZA ESTE SA NU INTRERUPI  LANTUL! Este singurul lant care te poate elibera. Daca te folosesti de el!

 • Nu intrerupe lantul exercitiilor fizice (chiar si numai 10 minute) si vei deveni fit mai repede.
 • Nu intrerupe lantul preocuparilor artistice si vei avea o munca creativa.
 • Nu intrerupe lantul activitatilor din afacerea ta si vei ajunge mai rapid la rezultatele pe care ti le doresti, la recunoasterea si la LIBERTATEA  financiara pe care ti-o doresti

Free[fbls]

In concluzie, desi de multe ori presupunem ca excelenta necesita un efort deosebit si ca obiectivele noastre nobile, necesita doze incredibile de vointa si motivatie, de fapt, tot ce avem nevoie este consecventa cu care sa facem sarcini mici, usor de gestionat. Daca facem lucruri mai grele si complicate, faptul ca nu ne putem „tine” de ele, ne va descuraja si ne duce in situatia de a renunta inainte de vreme!

Asa ca alege si fa lucruri simple!

Iata un exemplu general, de actiuni simple, care pot fi facute in orice domeniu:

Formeaza-ti 3 obiceiuri zilnice:

 • Pentru urmatoarele luni, alege 10 carti: de motivatie si de specialitate si citeste, la alegere, jumatate de ora pe zi din ele.
 • Tine un jurnal zilnic cu 5 idei interesante citite.
 • Fa cunostinta zilnic, cu cel putin o persoana straina! Zambeste-i! Deschide-te! In fond, un strain nu este decat un prieten pe care nu l-ai cunoscut inca.

Poate tu vei gasi si alte actiuni pe care sa le faci zilnic. Tu stii mai bine ce ai de facut, incat sa aduci o diferenta remarcabila in viata ta de acum.

CalendarImportant este sa consemnezi ca ai facut acest lucru, incercuind la sfarsitul zilei data de pe calendar. Important este sa ai un lant rosu cat mai lung. Este Lantul care te poate elibera!

Te invit acum sa treci la actiune.

Ia-ti un marker rosu si un calendar mare de perete, pe care pune-l intr-un loc vizibil.

Alege-ti actiunile, executa-le si bifeaza-le zilnic in calendar.Te astept sa revii aici, la acest articol, peste o luna de zile si Impartaseste-ne si noua din experienta pe care ai trait-o si ai simtit-o.

Pana atunci, iti doresc mult succes si consecventa.

Cu drag,

Didi Galiceanu