CUM AJUNGI MANAGER. SFATURI VERIFICATE DE LA EXPERTI (2)

Bine ai revenit pe www.caligali.ro     Acum vreau sa continuam articolul despre „Cum ajungi manager”.    Inainte de a incepe, gandeste-te ca in aceste vremuri tulburi, cand firmele clasice fac tot mai greu fata crizei, cand peste tot se fac restructurari si se fac tot mai putine angajari, alternativa  muncii de acasa, in sistem MLM, poate fi solutia si lozul tau castigator. Aici intervine o Lege a Naturii si asa cum constata si Charles Darwin: „Nu va supravietui cel mai puternic dintr-o specie, nici cel mai inteligent nu va supravietui, ci acela care se va adapta cel mai repede la schimbare.” (Daca nu ai citit inca prima parte, o poti citi aici…)                  Asadar….

 4)  SĂ AI VIZIUNE DESPRE CUM VA ARĂTA  VIITORUL TĂU

Intotdeauna să ai capacitatea de a-ti vizualiza viitorul. Este bine să ai abilitatea de a lucra cu visele tale. Apreciaza că viata ta poate fi o calatorie incitanta si plina de evenimente pozitive. Gandeste-te la toate beneficiile pe care le vei avea pe masura ce te apropii de telul tau. Imagineaza-te cum te bucuri de aceste beneficii. Asteapta-te la miracole! Fii optimist si vizualizeaza-ti dorintele devenind realitate! Felicita-te pentru ca ti-ai propus sa incepi o viata noua si ai ales firma aceasta. Fă din toate acestea un exercitiu zilnic.

Pe de alta parte, există mii de oameni care merg la serviciu în fiecare zi. Şi se scoală de dimineaţă, şi merg la serviciu, şi seara vin înapoi acasă, şi dimineaţa merg din nou la serviciu şi seara vin din nou acasă, şi tot aşa ani de zile, zeci de ani de zile, încât pe unde trec au săpat deja un şanţ adânc ca o tranşee şi de acolo, nu mai văd ce se mai petrece afară. Ei nu mai au nici o viziune de cum va evolua viaţa lor, şi nu-şi doresc nimic altceva decât 2 ore de linişte în faţa T.V. şi apoi să doarmă.

Vreau să întreb acum,  pe cei care cautati sau aveţi deja un serviciu:

– Dacă TU vei continua să mergi la serviciu timp de 2-3 ani de zile de acum înainte, vei reuşi să-ţi îndeplineşti visele tale cele mai îndrăzneţe? Vei reuşi să fii liber? Vei avea o viata de calitate?!!! 

Aş dori să răspunzi în scris la aceste întrebări!

5) Să faci munca serios, PERSEVERENTşi SISTEMATIC. Dar toate acestea nu sunt de ajuns.                           VA TREBUI SA MUNCESTI INTELIGENT

Poţi munci din greu, poţi fi un muncitor harnic şi ascultător, dar toate acestea nu sunt de ajuns. Este posibil să nu ajungi la ţelul tău cel mai înalt. Acum, s-ar putea sa enervez o multime de oameni care, ca si majoritatea lucrează din greu de dimineata pana seara.

Oare i-a dus aceasta, la realizarea viselor lor cele mai măreţe? Eu ma indoiesc!        Munca din greu nu-i de ajuns. Trebuie să înveţi să lucrezi inteligent.

Sfătuieşte-te cu experţii, cu sponsorii tăi şi fii pe sistem! Acum lucrezi mai inteligent, profesionist şi mai serios. Acum te apropii tot mai mult de visul tău.

Aveţi idee cum se conducea o corabie în secolele trecute? Căpitanul ieşea în fiecare seară pe punte şi făcea corecţii de direcţie cu busola şi după poziţia stelelor.

 • Cine este căpitanul?
 • Este unul dintre experţi.
 • Ce s-ar întâmpla fără el?
 • Este posibil ca nava, datorită curenţilor, vântului, valurilor, erorilor umane să se îndrepte spre alte ţărmuri şi să nu mai ajungă niciodată acolo unde şi-a propus.

La fel este şi în afacerea noastră. Vei face multe, multe greşeli. Dar de fiecare dată, dacă te vei sfătui cu sponsorul vei reveni la sistem, la metoda care te va duce la succes.

 • Începătorii ce fac?
 • Se plâng în stânga şi dreapta: că este greu, că produsele sunt scumpe, că nu sunt bani, ca nu cunosc pe nimeni. Devin din ce în ce mai deprimaţi şi renunţă!
 • La ce renunţă?
 • La visul lor cel mic de a avea un scaun nou la bucătărie!

 6)      ACCEPTĂ CĂ UNEORI POTI SĂ RATEZI!

Să ne gândim la un baschetbalist sau un fotbalist renumit. Credeţi că au devenit renumiţi şi faimoşi de când au pus mâna prima oară pe minge?

 •  NU! La început au ratat şi ei. Dar au avut tăria să reia procesul de la capăt, de zeci de ori, de sute de ori, de mii de ori, zile şi zile la rând.
 •  Până când? …..
 • Până au reuşit!

Aşa şi voi: arătaţi oportunitatea, arătaţi produsele şi lumea zice: NU!

Mai arătaţi odată. Din nou un refuz. Şi încă odată: Nu! Te sfătuieşti cu sponsorul, vezi ce greşeşti, înveţi ceva, corectezi şi mai arăţi odată: şi cineva spune DA! Apoi din nou: Nu, Nu, Nu! Şi iarăşi : DA! Şi iarăşi: Nu, Nu, Nu, Da!, Da!, DA! Veţi avea mai mulţi de NU decât de DA, aşa că, va trebui să vă mobilizaţi SISTEMATIC să o luaţi de la capăt cu prezentarea produselor si a  planului de afacere până veţi obţine un DA.

Dacă nu ştiaţi, suntem plătiţi pentru NU-uri, nu pentru DA-uri. Cu cât mai multe NU-uri aveţi, cu atât comisionul vostru va fi mai mare.

Dacă toată lumea ar zice DA, fiţi siguri, firma ar renunţa la serviciile noastre.   În afacerea noastră funcţionează f. bine legea lui Paretto: Legea 20/80, adică: 20% dintre prospecţi vor răspunde pozitiv la solicitările dvs. Deci cam 20 din 100.   Nu este obligatoriu ca primul prospect să spună DA. Dar este sigur, că după o serie de NU-uri va veni şi un DA.

Se spune că există câteva zeci de persoane care abia aşteaptă să vă cunoască şi să lucreze alături de dvs. cu entuziasm. În acelaşi timp, există câteva sute, poate chiar mii de persoane care nu vor să vă cunoască şi nici nu vor să audă ce spuneţi. Cum le deosebiţi? Singura metodă de a le deosebi este să-ţi creşti abilităţile de a vorbi cu oamenii, de a tine planul de afacere şi să ai tăria să repeţi acest proces iar şi iar, PERSEVERENT şi SISTEMATIC până vei reuşi. Sunt absolut convins că nu va trebui să ai 100 de intalniri  pentru a obţine un DA.

Ca o concluzie la acest punct: munciţi din greu, dar şi inteligent. Nu uitaţi: SISTEMATIC faceţi corecţiile necesare, apelând la sponsori, cărţi, seminarii.

Adesea sponsorul meu, GPM Pinter Karoly din Ungaria, imi spunea: În afacerea noastră există 3 mari inconveniente:

 • (1) Munca trebuie făcută PERSEVERENT. 
 • (2) Munca trebuie făcută SISTEMATIC.
 • (3) TU trebuie să munceşti, pe sistem, PERSEVERENT şi SISTEMATIC.

7)       DACA VREI SUCCES, FII PERSEVERENT si  NU LĂSA FRICOSUL DIN TINE SĂ CÂŞTIGE!

În fiecare din noi există două entităţi: LUPTATORUL  şi FRICOSUL, optimistul şi pesimistul.   Fiecare din cei doi va încerca să te influenţeze.

FRICOSUL îţi va şopti:

 • Nu eşti suficient de inteligent
 •  Nu esti suficient de pregatit
 •  Nu poţi face asta!
 •  Este peste puterile tale!
 •  Nu-ţi poţi permite să rişti!
 •  Nu vei fi niciodată bogat!
 •  Nu vei reusi!

LUPTATORUL  îţi va spune:

 •  TU POTI!  PERSEVEREAZA şi vei reuşi!
 •  Vezi cum au făcut cei care au reuşit şi fă ca ei!
 •  Cum ar fi dacă viaţa ta s-ar schimba în bine? Hai să visăm puţin!
 •  Ştiu că nu-i uşor! Înfruntă greutăţile! Încearcă! Nimeni n-a câştigat din prima.
 •  Toţi campionii s-au lovit de greutăţi, dar le-au învins. Ridică-te şi învinge!
 •  Fii PERSEVERERNT şi domina frica din tine!  HAI CA POTI!

 

 Prin semnarea declaraţiei de afiliere ai primit o cale si un vehicul, de a ajunge la visele tale. Poti  primi în continuare sprijin de la liniile sponsoriale, inclusiv de la noi.

Spre deosebire de alţi oameni care inca nu au avut privilegiul să audă de asta, şi care încă mai caută pe aiurea o oportunitate să-şi schimbe viaţa, TU, cititorule, ai aflat nişte informaţii care te pot ajuta.

 

Ai primit acum o cheie.   Această cheie este în mâinile tale!       

Fără a fi patetic, îţi spun:

 • TU eşti responsabil de cum vei folosi aceste informaţii.
 • Tu decizi cum va arăta viitorul tău, viata ta!

Pentru ca, nu viața… ci viața de calitate ar fi bine să fie în principal apreciată – spunea Socrates

Îţi doresc să iei o decizie înţeleaptă  si  Te aştept cu drag la întâlnirile noastre!

Inainte sa parasesti aceasta pagina, te rog zaboveste putin asupra imaginii de mai jos. D.G.P.M. ing. Marius GALICEANU