FICATUL

FICATUL, CEL MAI IMPORTANT ORGAN DIN CORPUL TĂU

 Dacă organismul tău ar fi o corporaţie, ficatul ar fi preşedinte!

Cu tot ce se scrie şi se spune astăzi despre ce mâncăm şi bem, există măcar un singur lucru despre care să nu-ţi mai faci griji! 1 pahar de vin ocazional, chiar zilnic, face mai mult bine pt. inimă decât rău pt. ficat!  Faimosul studiu COPENHAGA asupra inimii, făcut pe 13 000 de bărbati şi femei, arată că cei care au băut moderat vin, au avut un risc cu 50% mai scăzut de a face boli coronariene sau accidente vasculare cerebrale decât cei ce nu au băut niciodată vin! Alcoolul afecteză ficatul cu 6%, în timp ce obezitatea, cu 52%. De fapt cam 50% din populaţie, suferă astăzi de steatoză hepatică (aşa zisul “ficat gras”), mai ales la cei trecuţi de 50 de ani.

Ficatul joacă un rol vital în procesele metabolice din organism, dar , dacă eşti ca majoritatea oamenilor,probabil că iei ficatul mai puţin în serios! Deşi este cel mai ignorat organ din corp,există suficiente argumente care arată că e cel mai important.

FICATUL TAU:

– detoxifica cele mai periculoase substanţe pe care le întâlneşte convertind toxinele solubile în grăsimi, in substanţe hidrosolubile, care se pot elimina.Acest lucru se petrece prin intermediul bilei, care este deosebit de importantă pt.digestie.

– Detoxifica poluanţii din mediu. Dacă ficatul tău nu ar elimina continuu deşeurile metabolice şi toxinele din fluxul sanguin a-i muri în câteva ore! Ficatul filtrează zilnic, toxine din 400 litri de sânge şi permite nutrienţilor să ajungă la celule.

– Produce peste 13 000 de substanţe biochimice şi hormoni, printre care colesterol, testosteron şi estrogeni.

– Determină funcţionarea a peste 50 000 de enzime necesare organismului

– Reglează nivelul glucozei din sânge prevenind variaţiile periculoase

– Sintetizeză vitamine şi minerale esenţiale incluzând vit A, vit. D, vit K şi B12, intervenind în integritatea oaselor.

Cand este prea încărcat cu toxinele din atât de multe surse zilnice, ficatul găseşte altă cale de eliminare a deşeurilor. El creează sfere de grăsime, care se acumulează chiar în ficat. O parte din grăsimi se varsă apoi în sânge sub formă de trigliceride, care cresc riscul de boli cardiace! Din ficat toxinele se mişcă in alte zone din corp, cum ar fi pielea. De fapt, afecţiunile pielii cum sunt mătreaţa, psoriazisul etc., arată tocmai, că ficatul tău nu funcţionează cum ar trebui! Ceea ce înseamnă o otrăvire sistematică a corpului, ducând la pierdere de energie şi vitalitate şi afectând inclusiv activitatea sexuală! Oboseala cronică, HTA şi dezordinile autoimune, ţin de un ficat bolnav!

CE SUPRASOLICITĂ  FICATUL

– Medicamente luate regulat incluzînd aspirina, antinevralgicul sau siropul de tuse

– Medicamentele antireumatice, antihipertensive, pentru scăderea colesterolului, pentru combaterea durerii, pt. probleme digestive, pentru afecţiuni ale prostatei, pt. insomnie

– Vârsta peste 40 de ani

– Dacă bei 2 sau mai multe pahare de alcool zilnic, aici intrând şi berea sau vinul!

– Dacă mănânci fast food, carne roşie, sau multe grasimi saturate

– Esti expus la muncă, la chimicale, poluanţi sau foloseşti sprayuri pt. casă sau împotriva ţânţarilor

– Bei mai puţin de 6 pahare de apă pură pe zi

– Ai pietre la colecist sau ai fost operat de colecist

– Ai o dietă cu prea multe proteine animale

– Bei multă cafea sau sucuri

DOAR PENTRU CĂ TRĂIEŞTI ÎN LUMEA ACEASTA MODERNĂ, PLINĂ DE POLUANŢI, FICATUL TĂU ESTE SUPRASOLICITAT ZI DE ZI, MINUT CU MINUT!

Rezultatul acestui fapt, este o serie de probleme, incluzând: cefalee, oboseală cronică, colon iritabil, indigestie cronică, nivel crescut de colesterol, HTA,dureri articulare, boli neuromusculare, diabet, scăderea vederii, alergii, congestie pulmonară, afecţiuni renale, disfuncţii sexuale şi multe altele…

CE POŢI TU SĂ FACI PT. A-ŢI AJUTA FICATUL

– Mănâncă alimentele în forma lor cât mai naturală.Prăjelile, excesul de condimente şi amidonul din unele alimente, chimicalele dăunătoare, conservanţii (E-uri), aduc prea multe toxine în corp.

– Bea mai multă apă, pt.că ajută ficatul să spele toxinele din el, acţionând ca un lubrifiant. Vezi să fie o apă pură, dacă se poate de la AQUARION!

– Fă exerciţii fizice! Ai nevoie de măcar 10 min. de exerciţii de intensitate variabilă zilnic.Chiar dacă acest lucru nu duce la scăderea în greutate, studiile arată că nivelul enzimatic din ficat creşte!

– Un alt lucru important pe care poţi să-l faci, este să-ţi ajuţi ficatul prin detoxifiere măcar de 2 ori pe an!

Firma CALIVITA are mai multe produse eficiente pentru acest lucru: LIVERAID,  LIQUID CHLOROPHILL, TRIPLE POTENCY LECITHIN, CHOLESTONE, PARAPROTEX, OCEAN 21, ZENTHONIC, NONI LIQUID, NOPALIN etc. Te invit să le cunoşti efectul !

MULTĂ SĂNĂTATE!

Dr. Alexandrina GALICEANU