INTERVIU CU PRIMUL MANAGER DE AUR CALIVITA

Inainte să aflu despre CaliVita, în 1993,am lucrat timp de 20 de ani ca director al departamentului juridic la o editură din Novi Sad. Un coleg mi-a vorbit despre produsele CaliVita şi, la puţin timp după aceea, am început să le consum.

 

 

Am devenit consumator, cumpărător, dar nu voiam să mă înscriu în reţea. Oportunitatea de afaceri nu mă interesa deloc.

Când, după câteva luni, am acceptat, însfârşit, să semnez formularul de înscriere în CaliVita International, fiind deja un consumator satisfăcut, am făcut-o doar ca să nu mă mai bată nimeni la cap. Voiam să fiu lăsat în pace, dar nu mă atrăgea ideea să le vorbesc oamenilor despre produse sau despre şansa de a câştiga bani în plus din această afacere. Credeam că acesta este un joc piramidal şi că cei care se înscriu în reţea trebuie să meargă din uşă-n uşă.

Când, la insistenţa sponsorului meu, domnul Imre Parokai, am participat la o sedinta Business Info Evening, pe lângă multe informaţii despre produse, am avut şansa să ascult şi relatările unor experienţe extrem de interesante ale membrilor care câştigau bani buni din CaliVita. Atunci s-a produs un declic. Se poate oare ca acesta să nu fie un joc piramidal?

Ce-ar fi dacă n-ar fi nevoie să merg din uşă-n uşă? Se poate oare ca marketingul de reţea să fie, întra-adevăr afacerea secolului al XXI-lea şi eu să fiu lăsat pe dinafară? Se poate oare să câştig şi eu bani din această afacere?

Toate aceste întrebări nu-mi dădeau pace. Cu ajutorul maxim al sponsorului meu, am început să mă implic în afacere. Însă, în loc să înscriu noi membri, nu primeam decât refuzuri. Am vrut să renunţ, însă sponsorul meu a avut încredere în mine şi m-a luat cu el la un seminar. Acolo m-am reîncărcat cu energie pozitivă, dar tot îmi lipseau cunoştinţele practice.

Soluţia a fost educaţia şi trainingurile. Managerii din reţea aveau cele mai diverse profesii, dar cu toţii aveau un lucru în comun: succesul în viaţă. Le-am ascultat poveştile de viaţă, i-am ascultat vorbind despre legile succesului, despre scopurile şi deciziile care le-au schimbat viaţa şi despre posibilităţile de marketing pe care le oferă CaliVita. Cu mult efort şi traininguri zilnice– ascultat de casete (astăzi CD-uri şi DVD-uri) şi citit de cărţi despre marketingul în reţea, managementul timpului, abilităţi de comunicare şi relaţii interumane – am învăţat cum să profit la maximum de cele 24 de ore ale fiecărei zile, cum să abordez oamenii şi să îi ajut să îşi rezolve problemele, dar să nu îi deranjez prea mult cu vânzarea produselor, cum să fac faţă refuzurilor şi noilor provocări. Astfel mi-am dat seama că pot avea succes în CaliVita doar dacă îi ajut pe ceilalţi să obţină ce îşi doresc şi să cunoască şi ei, la rândul lor, succesul.

Cum aţi reuşit În reţea? 

Datorită muncii susţinute, într-un an de zile am devenit Palm Manager, iar cu job-ul meu „part-time” de la CaliVita câştigam mai mulţi bani lunar decât făceam într-un an de zile pe postul de director cu normă întreagă. Aşa am ajuns să am încredere deplină în calitatea deosebită a produselor CaliVita, în preşedintele Companiei, domnul Hargitai, în mentorul meu direct, domnul Parokai, şi în ingeniosul sistem de marketing de reţea al CaliVita. Deja în primul an de activitate am înscris câţiva membri deosebiţi, care au devenit lideri de succes, aşa că am luat hotărârea să renunţ la postul meu de la editură şi să mă dedic complet activităţii în reţeaua CaliVita. Anul următor am avut confirmarea faptului că am luat decizia corectă: am atins nivelul de Silver Palm Manager, iar în 1997 am devenit primul Gold Palm Manager din CaliVita International.

În mesajul dvs. de anul nou, le-aţi transmis cititorilor revistei Calinews că firma Calivita este cea mai bună alegere pentru o viaţă de calitate. Ce Înseamnă Calivita pentru dvs., ce v-a oferit În ultimii 20 de ani?

În comparaţie cu cei 20 de ani dinainte, când am avut o slujbă obişnuită, calitatea vieţii mi s-a schimbat foarte mult. CaliVita a organizat pentru noi excursii de neuitat şi seminarii ale succesului extraordinare, întâlniri foarte plăcute cu oameni plini de energie pozitivă la Taberele de Vară şi, cel mai important, ne-a oferit independenţa financiară şi posibilitatea de a munci cât şi cum dorim, de a nu avea obligaţii zilnice să ne deplasăm la serviciu, dar un venit pasiv constant.

Stim cât de importantă este familia pentru dvs. Aveţi acum suficient timp pentru familie, pe lângă munca in reţea?

Liniile de consumatori solid construite ne pot oferi siguranţă materială şi mult timp liber de petrecut cu familia, iar aceasta poate dura zeci de ani. Fiica noastră s-a căsătorit şi s-a mutat în Germania, unde locuieşte cu soţul ei şi cu cele două fiice. Când s-a născut prima noastră nepoată, în 2008, doar în acel an am mers de şapte ori la Frankfurt şi am petrecut acolo mai bine de cinci luni. Ce angajat sau întreprinzător particular şi-ar putea permite, financiar şi ca durată de timp, să îşi părăsească locul de muncă aproape şase luni de zile şi, în toată această perioadă, să fie plătit, ba chiar veniturile să îi fie în continuă creştere?

Întotdeauna sunteţi inconjurat de tineri, in timpul şi după evenimentele organizate. In reţea, tinerii vă sorb cuvintele pe care le rostiţi. Care este mesajul dvs. pentru membrii Calivita şi pentru noua generaţie din reţea?

Tuturor celor care sunt ambiţioşi şi îşi doresc o viaţă de calitate le recomand să se alăture reţelei CaliVita, pentru a putea profita de această ingenioasă oportunitate de afaceri a secolului XXI-lea, să participe la evenimentele şi trainingurile organizate de Companie la un nivel profesionist, pentru că îi vor ajuta să atingă şi mai mult decât am reuşit noi.

Matis Sandor, de 15 ani manager cu Palmier de Aur in Reteaua Calivita International

Articol preluat din Revista CaliNews mar.-apr. 2012