MIRACOLUL CARE EXISTA IN FIECARE DIN NOI

Miracle-bodyPe durata intregii vieti, corpul tau  poseda capacitatea impresionanta de a se repara si reinnoi.  De fapt, pe masura ce citesti despre asta, chiar in acest moment, celulele tale fac acest lucru, intr-un mod aproape miraculos!         .                                           Cei preocupati de ce inseamna sanatatea, nu mai sunt surprinsi de acest fapt, dar exista inca multi oameni care nu sunt constienti de asta.                                                       .     Sunt sigura ca si pe tine te intereseaza corpul tau deoarece…

 

Si eu personal, desi am terminat medicina cu multi ani in urma, de vreo 18 ani am devenit constienta de acest lucru.

Oamenii, in majoritatea lor, cred ca ne-am nascut cu un corp perfect, care se degradeaza treptat pe parcursul vietii, ca in final sa decada. Ei isi privesc corpul ca pe o masina care are nevoie de ingrijire periodica din partea unor specialisti (medicii).                         Rolul acestora este de a  repara partile deteriorate.

Chiar si multi medici cred acest lucru. Intr-adevar, intregul sistem medical alopat are la baza aceasta idee, mecanicista.

Sunt convinsa ca urmarind filmuletele de mai jos, vei fi tentat sa ai alta parere!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yKW4F0Nu-UY&feature=related[/youtube]

Macar dupa forma si structurile extrem de complexe ale componentelor celulei vii, se vede cu „ochiul liber” ca acestea nu pot apartine decat unei inteligente superioare (asa cum este si omul) si nu doar unei masini!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UVtRGNElnkk[/youtube]

Nicicand o sectiune prin caroseria unei masini sau printr-o piesa a motorului ei, nu va dezvalui aceasta animatie inteligenta, ca cea din interiorul corpului uman viu!

Aceasta este diferenta dintre om si masina!

[fbls]

De aceea, in realitate, rolul medicului in procesul de vindecare este foarte mic. Mai mult de 90% din acest proces este indeplinit fara ajutorul vreunui medic sau a medicamentelor  prescrise de el.

Ce se intampla daca va taiati sau va zgâriati? Aproape imediat, tesutul nou incepe sa se formeze si dupa cateva zile, chiar nu poti spune ca acolo era o leziune.

Acelasi proces de regenerare are loc si cand ai o fractura. Insa este mai deosebit deoarece osul refacut este mult mai puternic.

Acelasi lucru este valabil si pentru arterele deteriorate… celulele vătămate ale creierului si ale tesutului nervos…. si cartilajul deteriorat in afectiunile artritice.

Medicii au minimalizat aceasta putere de auto-vindecare spunand : ”Cartilajul nu se poate regenera prea bine”

Acum zece ani neurochirurgii spuneau despre celulele creierului : ”De vreme ce pierzi un neuron, asta e…. Nu se vor mai regenera altii.”

Acum se stie ca celulele nervoase se pot regenera!

Si la fel nu demult, acum 3-4 ani, cardiologii erau siguri ca tesutul lezat al inimii dupa un infarct, niciodata nu se va regenera singur:”Celulele moarte ale inimii nu mai pot fi inlocuite.”

Acum s-a dovedit stiintific ca ei s-au inselat.

La fel ca orice tesut viu din corpul omenesc, celulele creierului, ale inimii, ficatului, oaselor sau articulatiilor se regenereaza…

Un mare medic, Alexis Carrel, care in 1912 a luat premiul Nobel pentru fiziologie si medicină, este celebru pentru un experiment facut la inceputul secolului trecut, care i-a marcat profund pe contemporanii sai.

El a mentinut timp indelungat in viata inima unei gaini care bătea in „vitro”, tinand-o intr-un lichid nutritiv si asigurand eliminarea deseurilor metabolice (lichidul era schimbat zilnic).

In conditii normale, o gaina traieste maxim 11-12 ani!

Durata maxima a experimentului a fost de aprox. 30 de ani, fiind intrerupt la un moment dat, pentru ca celulele erau inca vii si functionale. Acest lucru sugereaza faptul ca la nivel celular, putem fi practic nemuritori, daca am asigura permanent niste conditii…

Carrel spunea: „O celula bine hidratata, bine hranita, care evacueaza in mod corespunzator deseurile si toxinele poate fi perpetuu innoita!”

Oare credeti ca in zilele noastre se mai indeplinesc aceste conditii?

Experimentul lui Carrel, m-a convins inca de acum multi ani, de importanta consumului de suplimente nutritionale de calitate! Ele sunt cele care in conditiile vietii “moderne”, pot asigura nutritia , detoxifierea si regenerarea celulara.

De aceea ani la rand, prezentand produsele de la Calivita, am amintit si de experimentul de mai sus.

In CONCLUZIE:  întotdeauna sa-ti amintesti ca trupul tau este programat sa se refaca si sa se regenereze singur. Si asa va continua s-o faca atata timp cat este viu.

Nu conteaza ce varsta ai, el va genera un nou tesut, tesutul din oase, muschi, inima, creier…. Sistemul tau imunitar va continua sa controleze bacteriile si virusii, racelile sau gripa, cancerul si alte boli. Si ranile si vânătaile se vor vindeca, asa cum au facut-o toata viata!

Exista doar o singura problema!   Ar fi bine sa furnizezi putere corpului tau pentru a se repara, asigurandu-i nutrientii si tot ce are nevoie pentru intretinere, detoxifiere si regenerare.

Si o mare parte din nutrientii necesari, in conditiile vietii moderne stresante, pe care o traim astazi cu totii, nu poate fi asigurata decat prin intermediul suplimentelor nutritionale de calitate, (asa cum sunt si cele de la Calivita).

Acesta este rolul nostru, al tau si al meu. Sa fim constienti ca sanatatea, puterea de munca si energia se intretin!  Ar trebui sa constientizezi si singur acest lucru. Nu doctorii din ziua de azi trebuie sa-ti-o spună .

Continua să asiguri celulelor tale nutrientii necesari, fa acest lucru in mod constant şi vei fi la fel ca si mine uimit  de  “miracolul care exista in fiecare dintre noi!”

Te imbratisez cu drag,

dr. Didi Galiceanu