NICIODATA NU E PREA TARZIU SA TE BUCURI DE VIATA!

Deoarece lucrez cu persoane din toate straturile sociale şi din toate zonele lumii, ştiu că foarte multe dintre ele se izbesc de un obstacol comun, care le împiedică să se bucure de viaţă. E o idee simplă, dar poate avea un impact foarte puternic de-a lungul întregii vieţi:

e prea târziu să începem ceva nou.

„Vreau să mă fac profesor, dar, la vârsta mea, nu mai este posibil.“

„Sunt prea bătrân să îmi continui studiile. Nici n-ar mai trebui să mă gândesc la asta.“

„Am deja 40 de ani, e prea târziu să călătoresc, să învăţ o limbă străină, să cânt la un instrument…“

Acest mod de gândire poate pune capăt definitiv oricăror ambiţii sau vise. Am văzut acest lucru de multe ori şi, din nefericire, sunt sigur că îl voi mai vedea şi în viitor. Dacă vă gândiţi că e prea târziu să începeţi unele lucruri, aţi căzut în capcană. Şi nu doar atât: modul acesta de gândire e întotdeauna însoţit de nefericire şi de lipsa perspectivelor şi a emoţiei în viaţă. Dar există o soluţie.

Aveţi la îndemână două modalităţi de a schimba această perspectivă autodistructivă şi le puteţi încerca pe amândouă, chiar acum. Puteţi pune rapid în practică aceste două idei pentru că ambele reprezintă modificări ale modului de gândire. Lucrurile se pot schimba în câteva minute şi pot dura ani de zile.

PESTE ZECE ANI DE ZILE…
Exemplul cel mai potrivit este această poveste simplă. Într-un mic restaurant, la mese diferite, stăteau două cupluri. Primii aveau treizeci şi ceva de ani, ceilalţi patruzeci şi ceva de ani. Primii soţi îşi spuneau unul altuia cât de mult regretă că nu au călătorit când au avut douăzeci de ani, când ar fi fost posibil.

Şi soţii mai în vârstă îşi spuneau că regretă că nu au călătorit. Toţi şi-ar fi dorit să vadă lumea în urmă cu zece ani, când acest lucru ar fi fost posibil. Însă acest ciclu durează la infinit. Poţi să spui în sinea ta: „Îmi doresc să fi făcut cutare şi cutare lucru acum zece ani de zile“, dar cu siguranţă vei spune acelaşi lucru şi peste zece ani. Ideea e să faci acum ceea ce ţi-ai dorit din totdeauna. La anul îţi vei dori să fi început cu un an mai devreme.

O CURIOZITATE FĂRĂ MARGINI
A doua soluţie e dezvoltarea personală continuă. Trebuie să trăiţi cu ideea că întotdeauna veţi învăţa şi veţi experimenta lucruri noi. Nu vă limitaţi scopurile şi dorinţele. Trăiţi-vă viaţa, trăiţi-vă viaţa din plin până la capăt.

Viaţa este extraordinară. Există atât de multe oportunităţi şi lucruri minunate de aflat şi de făcut. Fiecare dintre noi are înnăscută capacitatea de a deveni o fiinţă umană adevărată. Depinde doar de noi dacă ne folosim sau nu acest dar. Dar acum e vremea să începem.

Gerry G. Hargitai, preşedinte

CaliNews

Nov.-Dec. 2006

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cgxV3mnc4PQ&feature=player_embedded[/youtube]