INCREDEREA NELIMITATA

Existã un lucru care îmi dã în fiecare zi putere sã învãţ, sã mã dezvolt, sã lupt ca sã-mi îndeplinesc visurile.
Este ceva simplu, doar cinci cuvinte, care mi-au îmbunãtãţit însã incredibil viaţa, oferindu-mi motivaţia şi încrederea necesare sã îmi îndeplinesc scopurile şi sã mã bucur de fiecare moment pe care îl trãiesc.

Astãzi aş dori sã împart cu dumneavoastrã aceste cuvinte magice. De îndatã ce vã veţi da seama de puterea lor, sunt convins cã vã va cuprinde un val de motivaţie, energie pozitivã şi veţi privi viitorul cu alţi ochi. Aceste cuvinte simple vã vor ajuta sã vã atingeţi scopurile şi sã vã îndepliniţi visele, sã vã creaţi viaţa la care aţi visat din totdeauna.

Ideea exprimatã de aceste cuvinte se manifestã în jurul dumneavoastrã încã de când v-aţi nãscut. Chiar acum, în acest moment, existã sute de exemple care ilustreazã acest concept, acasã sau la serviciu. Nu trece nici mãcar o zi fãrã sã nu o vedeţi pusã în aplicare, fãrã sã nu încerce sã vã atragã atenţia. Nu-i aşa cã întotdeauna lucrurile care vã sunt chiar sub nas vã oferã cel mai mult adevãr şi înţelepciune?

CUM RÃMÂNE CU VISURILE?

În momentul în care citiţi aceste cuvinte, ştiu cu siguranţã cã vã gândiţi, printre altele, cum sã vã îndepliniţi scopurile şi visurile. Cu toţii vrem mai mult de la viaţã. Mai multã libertate, mai multã fericire şi mai multã sãnãtate. Aceasta este o nevoie universalã a tuturor fiinţelor umane: de a creşte şi de a se dezvolta. Dar, din pãcate, foarte puţini fac ceva în sensul acesta.

Existã un motiv care îi împiedicã sã treacã la acţiune pentru a-şi îndeplini scopul, fie cã acesta se numeşte teamã, indiferenţã sau convingerea cã nu vor reuşi. Dar într-o zi tot trebuie sã se întâmple. Ceva trebuie sã îi trezeascã din letargie şi sã îi facã sã spunã: „Astãzi voi începe sã-mi croiesc singur viaţa!”

Vã voi spune acum cele cinci cuvinte care vã vor da o putere şi o încredere nebãnuitã, indiferent care este visul dumneavoastrã şi indiferent ce vârstã aveţi:

Cineva a fãcut-o înaintea ta.

Aceste cuvinte înseamnã atât de mult pentru cã ele sunt o dovadã de netãgãduit a potenţialului nostru de a reuşi. Ele au capacitatea de a înlãtura îndoiala şi teama care îi împiedicã pe mulţi oameni sã acţioneze şi pot insufla o încredere nelimitatã.

DE CE NU TREC OAMENII LA ACTIUNE?

Frica de eşec şi de respingere sunt forţe puternice. Acestea spulberã mii de speranţe în fiecare an. Gândiţi-vã puţin la acest lucru. Câte persoane cunoaşteţi care sunt gata sã renunţe la scopurile lor pentru cã se tem cã nu vor reuşi? Vã spun eu: mult prea multe.

Aceste cinci cuvinte vã pot ajuta sã nu cãdeţi în capcanã. Ideea cã cineva înaintea dumneavoastrã a fãcut deja lucrul la care dumneavoastrã visaţi vã oferã un avantaj enorm. Este posibil. Aveţi dovada. Acum e rândul dumneavoastrã. Aveţi încredere sã faceţi un pas înainte. Încrederea este cheia motivaţiei, fericirii şi calitãţii generale a vieţii. Experienţa personalã a altora vã va ajuta sã puneţi în aplicare acest concept.

Acum câţiva ani eram pe aeroport, aşteptând avionul. Îmi vizitasem nişte parteneri de afaceri din New York şi citeam ziarul, când am auzit doi bãrbaţi discutând, la câţiva metri de mine. Conversaţia celor doi era foarte aprinsã şi n-am pu tut sã nu trag cu urechea.

„Cum îţi poţi imagina cã o sã reuşeşti? Ce te face sã crezi cã poţi s-o faci?”, bãrbatul mai în vârstã l-a întrebat pe celãlalt cu dispreţ. „De ce crezi cã tocmai tu o sã ai succes?” „Ştiu cã pot sã încep aceastã afacere. Dacã cineva a fãcut-o înaintea mea, de ce n-aş face-o şi eu? Si, în plus, nu e vorba de o singurã persoanã, ci de mii de oameni. Sunt pregãtit sã fac orice trebuie, oricât ar dura, ca sã reuşesc”.

Bãrbatul în vârstã a dat din cap şi a continuat sã arunce cu banul. Tânãrul, cu un zâmbet care îi lumina toatã faţa, şi-a reluat lectura cãrţii. Am reuşit sã-i vãd titlul chiar înainte de a o închide: Cum sã începi o afacere MLM – ca a noastrã. Era evident cã cei doi bãrbaţi urmau sã aibã traiectorii complet diferite: unul se îndrepta cãtre visul sãu, celãlalt se reîntorcea la vechiul loc de muncã şi la vechiul şef.

AMBITIE ŞI ÎNCREDERE

Acel tânãr avea în el ceva foarte motivant. Mi-aş do ri sã vã pot reda exact în cuvinte sentimentul pe care l-am avut privindu-l, pentru cã ştiu cã v-ar impresiona. I se citea în priviri. Stia cã nu va eşua, era sigur cã va reuşi. Dacã altcineva o fãcuse înaintea lui, atunci de ce nu putea sã o facã şi el?

Nu mã îndoiesc cã acest tânãr a reuşit, în cele din urmã. Se vedea cã nu se va da bãtut şi cã va gãsi întotdeauna soluţii. Stia cã cineva reuşise înaintea lui. Si asta era tot ce-i trebuia. Restul trebuia sã vinã de la sine.

O lecţie de viaţã se desfãşurase chiar în faţa ochilor mei. Si avusese un impact foarte puternic asupra mea. Cuvintele tânãrului m-au marcat profund. Din acea zi am început sã investesc şi mai multã energie şi entuziasm ca sã-mi îndeplinesc scopurile. Acel tânãr îmi reamintise cã era posibil sã-mi transform visurile în realitate.
Dar povestea nu se terminã aici…

Dacã ştii cã cineva a reuşit înaintea ta înseamnã cã eşti la jumãtatea drumului. Pentru a parcurge cealaltã jumãtate ai nevoie de o strategie. Toţi cei care au reuşit sã-şi atingã un scop sau sã-şi transforme un vis în realitate au avut o strategie. Nu s-au bazat pe noroc, ci au fãcut lucrurile potrivite în ordinea potrivitã, ca o reţetã. Trebuie sã pui ingredientele într-o anumitã ordine, într-o anumitã cantitate, pentru a obţine rezultatul dorit. Si cu visele lucrurile stau la fel. Iar noi trãim într-o societate în care aproape fiecare strategie de succes este explicatã în detaliu în mii de cãrţi, reviste, cursuri, pagini de web, ziare, filme etc. Secretele atingerii scopului pe care vi l-aţi propus vã sunt dezvãluite la fiecare pas.

Gândiţi-vã la ceva ce este foarte important pentru dumneavoastrã. Dupã aceea întrebaţi-vã: „A reuşit oare cineva sã facã lucrul ãsta înaintea mea?” Dacã da, înseamnã cã nu trebuie sã reinventaţi roata! Aflaţi cu exactitate ce a fãcut acea persoanã şi folosiţi-vã de strategia sa pentru a reuşi într-un timp de douã ori mai scurt, fãrã efort şi frustrãri. Sponsorii dumneavoastrã au fãcut-o înaintea dumneavoastrã. Vorbiţi cu ei.

MOMENTUL CEL MAI POTRIVIT PENTRU A ÎNCEPE

Astãzi ar putea fi ziua în care sã faceţi primul pas cãtre un viitor mai bun. Ar putea fi, de asemenea, ziua în care sã faceţi încã un pas înainte, în cazul în care aţi început mai demult. Oricare ar fi situaţia dumneavoastrã, odatã ce aţi învãţat strategia succesului, nu aveţi cum sã daţi greş.

Treceţi acum la acţiune! Faceţi primul pas pe 11-12 mai, când vom avea ocazia sã ne ajutãm semenii într-un mod foarte special: donând sânge, care nu este doar simbolul vieţii, ci reprezintã chiar viaţa însãşi pentru multe persoane. Scopul nostru este sã depãşim recordul mondial la donarea de sânge (care este deţinut în momentul de faţã de India, cu 18.000 de participanţi), adunând laolaltã şi mai mulţi donatori în ţãrile CaliVita.
Fac un apel la fiecare dintre dumneavoastrã sã veniţi cu familia, prietenii, prietenii prietenilor, colegi şi cunoştinţe, pentru a participa la încercarea de stabilire a unui nou record mondial Guinness. Haideţi sã arãtãm lumii întregi cã ne pasã îndeajuns încât sã împãrţim şi cu alţii.

Gerry G.Hargitai

CaliNews Mai-Iunie 2007

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-Gjauu0mwQ8[/youtube]