NOPALINUL SI MULTIPLELE SALE BINEFACERI

În epoca tehnologiilor de vârf în care trăim, frecvenţa aşa numitelor “boli ale civilizaţiei” a crescut şi creşte într-un ritm alarmant. Bolile cardiovasculare, cancerul, diabetul, obezitatea, hiperlipidemiile şi diverse boli autoimune sunt la ordinea zilei.  V-aţi pus vreodată întrebarea:  “De ce apar toate acestea?”   Răspunsul este

 

Scăderea într-un mod dramatic a rezistenţei organismului!” Aceasta se produce pe trei căi:

1.  Poluarea excesivă a aerului, apei, alimentelor şi în final a organismului nostru. Se poate adăuga şi excesul de medicamente chimice.

2.  Stresul psihic, dar şi cel fizic, oxidativ, de la nivelul fiecărei celule a organismului,           datorat excesului de radicali liberi.

3.  Malnutriţia, care nu înseamnă absenţa hranei, ci calitatea nutritivă scăzută a acesteia,      prin cultivare necorespunzătoare, prelucrare şi preparare excesivă, conservare.

La toate aceste probleme există o soluţie care vine din natură. Printre darurile preţioase pe care ni le oferă natura se află un produs excepţional, extractul din nopal, care poate combate simultan toate cele trei căi de scădere a rezistenţei organismului.

NOPALUL este o plantă din familia cactuşilor, clasa Opuntia. Incepând din 1983 s-au făcut cercetări intense asupra acestei plante, ajungându-se la concluzia că are calităţi deosebite ca plantă medicinală fiind în acelaşi timp şi deosebit de hrănitoare. Este cu adevărat un aliment-medicament care îndeplineşte o dublă funcţie: de purificare şi de hrănire a organismului.

Mecanismul său de acţiune se explică în mai multe moduri:

 1. Printr-o purificare directă la nivelul tractului gastro-intestinal. Grăbeşte tranzitul intestinal, crescând greutatea şi frecvenţa eliminării reziduurilor digestive. Astfel asigură eliminarea rapidă a substanţelor cancerigene şi a metalelor grele. Fibrele vegetale ale nopalului reglează secreţia de acid gastric şi au o acţiune protectoare asupra mucoasei gastrice şi intestinale. În acest fel extractul din nopal previne sau tratează gastrita, ulcerul, constipaţia, hemoroizii, diverticuloza, colonul spastic, cancerul de colon.
 2. Este asigurată detoxifierea şi funcţionarea normală a ficatului. Substanţele toxice cum sunt: amoniacul, alcoolul, nicotina, cu efecte negative asupra sistemului imunitar, sunt eliminate cu ajutorul extrasului din nopal. Este indicat în prevenirea şi tratarea bolilor hepatice, inclusiv în afectarea ficatului la alcoolici.
 3. Prin acţiunea sa diuretică contribuie la eliminarea accelerată a rezidurilor metabolice; ajută la curăţirea tractului urinar şi a sistemului limfatic. Are efecte benefice asupra prostatei.  Este indicat în prevenirea şi tratarea infecţiilor urinare, a litiazei urinare, a prostatitelor.
 4. Stimulează eliminarea toxinelor prin transpiraţie (efect diaforetic). La nevoie, poate fi utilizat şi ca antitermic (scade febra).
 5. Are acţiune antioxidantă, de neutralizare a excesului de radicali liberi, prevenind îmbătrânirea şi bolile cronice.
 6.  Scade nivelul lipidelor din sânge, inclusiv al colesterolului şi trigliceridelor. Împiedică depunerea grăsimlor, stimulând arderea şi eliminarea acestora, cu efect în prevenirea sau tratarea bolilor cardiovasculare (hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică, infarct, accidente vasculare cerebrale) şi al obezităţii.
 7. Reglează concentraţia sanguină a glucozei, stimulând deplasarea glucozei din sânge spre celulele corpului unde este transformată în energie, prevenind astfel diabetul şi obezitatea.
 8. Ajută la absorbţia fluidelor din ţesuturi, mai ales din piele, în vasele sanguine şi limfatice, reducând astfel celulita şi retenţia lichidelor în organism.
 9. Ajută la menţinerea greutăţii corporale prin mecanismele amintite mai sus, dar şi prin fibrele sale, care determină încetinirea procesului de umplere şi evacuare gastrică, determinând senzaţia de saţietate. Alături de o alimentaţie corectă şi echilibrată, de exerciţiu fizic regulat, extractul de nopal ajută la pierderea în greutate cu câştig de energie şi remodelarea mult dorită a corpului.
 10. Are acţiune benefică asupra sistemului nervos, prin efectul său tonic şi de  înlăturare a depresiei.
 11. Are acţiune benefică asupra sistemului endocrin şi asupra sistemului imunitar.

Explicaţia ştiinţifică a acestor acţiuni benefice întâlnite la o singură plantă “bună la toate” se află în calităţile speciale pe care le deţin elementele componente ale nopalului şi anume:

 • Vitamine: Beta-caroten, vit.C şi bioflavonoide, vit.B1, B2, B3 (Niacină)
 • Minerale: Calciu, Magneziu, Sodiu, Potasiu, Fier
 • Aminoacizi: în număr de 17 printre care şi cei 8 aminoacizi esenţiali pe care organismul nu-i poate sintetiza.
 • Fibre: celuloză, hemiceluloză, lignină, pectină, mucilagii, gume, necesare oricărei alimentaţii echilibrate.
 • Alţi constituenţi mai puţin studiaţi.

Stimularea sistemului imunitar şi întărirea organismului se explică prin conţinutul crescut de vitamine amintite şi mai ales prin conţinutul de proteine uşor digerabile şi uşor de asimilat (cei 17 aminoacizi). Prin aceasta este o hrană completă, deosebit de utilă pentru completarea regimului vegetarian sau în cure de slăbire.

NOPALINUL, prin cele expuse, reprezintă mai multe suplimente alimentare într-unul singur, fiind extrem de util în menţinerea nivelului de sănătate pe care îl aveţi în prezent, cât şi pentru creşterea capacităţii de recuperare a organismului în caz de boală.

Profitaţi de şansa pentru sănătate, pe care v-o oferă CaliVita International®  prin produsul

NOPALIN.