PLANTELE ADAPTOGENE MIRACOLUL NATURII

Te-ai gandit vreodata ca ar putea exista un remediu natural, lipsit de toxicitate, pe care sa te poti baza sa-l consumi in orice situatie, in orice cantitate, fara sa produca dependenta?                               Un remediu care sa te poata ajuta si atunci cand ai o valoare crescuta a unei analize (de exemplu cand ai hiperglicemie), dar si atunci cand este scazuta (hipoglicemie), care actioneaza si atunci cand ai febra, si atunci cand ai o indigestie, sau o durere pe la incheieturi, sau cand te simti stresat sau ai probleme cu somnul.                                                       Incredibil, dar exista astfel de plante pe pamant, aproximativ 30 la numar si care au astfel de proprietati. Se numesc plante adaptogene, iar una dintre ele este NONI, un fruct cunoscut pe intreg mapamondul pentru efectele lui curative. As dori sa-ti povestesc despre acest fruct in articolul de fata, iar la sfarsit vei gasi si cateva marturii de la consumatori.

NONI sau Morinda Citrifolia, supranumit si Regele fructelor este un arbust mic, peren, originar din Asia, Australia şi câteva insule din Pacific. Fructul este ovoid şi poate ajunge la mărimea de 12cm. Copt, fructul este galben, cu gust amar şi miros înţepător, dezagreabil.

Planta a fost adusă în Hawai de primii polinezieni. Remarcabilele sale proprietăţi de vindecare sunt cunoscute de peste 2000 de ani în Polinezia, China, India.

NONI devine cunoscut în S.U.A. ca şi supliment alimentar sub formă de lichid, având un gust plăcut prin adaos de sucuri naturale de zmeură şi afine.

Efectele curative ale sucul NONI se datoreaza in principal celor peste 100 de compusi si elemente vitale esentiale continute: vitamine, minerale, oligoelemente, aminoacizi, carbohidraţi, enzime, etc

NONI si-a mai dobandit faima si deoarece acţionează sinergic cu alte suplimente nutriţionale, sau cu o medicaţie specifică.

 PRINCIPALII COMPUSI IZOLATI DIN NONI sunt:

Morindon

Morindin

Acubina – agent antibacterian natural

Alazarina – agent antibacterian natural

 PROXERONINA – este un compus care se află în mod natural în organism, fiecare celulă vie având receptori specializaţi pentru aceasta substanta. Scăderea sub un anumit nivel a proxeroninei duce la scăderea adaptării organismului la stres şi la actiunea factorilor de mediu, generând boli dintre cele mai grave.

 Proxeronaza – o enzimă care ajuta la eliberarea xeronininei din proxeronină

XERONINA –  este un alcaloid, ia naştere în ficat din proxeronină, în prezenţa unei enzime numita proxeronaza. Are rolul de “a repara” proteinele alterate ale celulelor. Toate celulele organismului au un anumit ciclu de viaţă, de ex. celulele cardiace trăiesc cam 90 de zile şi dacă nu sunt înlocuite în timp util cu material proteic de calitate, pot apărea probleme. XERONINA – este prezenta în toate celulele sănătoase ale plantelor, animalelor şi microorganismelor. Are efect benefic asupra organismului în doze de picograme (10 la puterea -12) şi are efect la nivel celular.

Ca sa intelegi ce importante sunt procesele biochimice la nivel de celula iti recomand sa urmaresti acest video.(Celula vie)

Deşi în formă liberă, xeronina se găseşte în cantităţi mici în NONI, fructul conţine cantităţi apreciabile de proxeronină şi proxeronază, fiind o materie primă deosebit de valoroasă pentru obţinerea xeroninei.

Descoperitorul xeroninei este dr. Ralph M. Heinicke de la Universitatea Hawai (1981). Conform teoriei dr. Heinicke, acest alcaloid acţionează asupra proteinelor specifice din celule. Având în vedere că proteinele au diferite funcţii în organism, această substanţă poate determina un număr impresionant de mare de răspunsuri fiziologice.

Acţiunea exercitată de xeronină asupra unei persoane depinde de nivelul xeroninic al ţesuturilor persoanei. Dacă nivelul de xeronină este scăzut, răspunsul organismului la administrarea de NONI va fi spectaculos.

Xeronina NU este un panaceu pentru toate bolile, dar dezechilibrele fiziologice si bolile cauzate de nivelul scăzut de xeronină vor putea fi rezolvate.

SCOPOLETINA are efect antiinflamator, antihistaminic (antialergic), antibacterian, antifungic, scade tensiunea arterială, stă la baza sintezei melatoninei, cu rol in reglarea ciclului veghe somn.

Scopoletina – stimuleaza secretia de serotonina (asanumitul hormon al fericirii) si se combina cu aceasta, având rol în combaterea anxietăţii, depresiei, tulburări absesiv-fobice, tulburări de somn, durere, schizofrenie, migrene, controlul apetitului.

ULEIURI ESENŢIALE care aplicate local, protejează piela, încetinind fenomenele de îmbătrânire şi participând la profilaxia cancerului de piele.

TERPENI cu rol în reîntinerirea celulelor.

Diferiti ALCALOIZI cu efect antibacterian asupra Stafilococului auriu, Salmonella Typhi (agentul patogen al febrei tifoide), Shigella, E.Colli, bacilul Coch, ş.a.

DAMNACANTHALUL din clasa antraquinonelor, a fost izolat în 1993 de cercetători japonezi de la Universitatea Keiko. Aşa cum se afirmă într-o revista medicală: ”Cancer Letters” după analiza a mai mult de 500 de extracte vegetale diferite s-a constatat că damnacanthalul din Noni este o nouă substanţă anticancerigenă. Acţioneaza la nivelul genelor si încetineşte diviziunea celulara (mitoza), restabilind starea normală a celulelor.

Damnachantalul – are acţiune anticancerigenă, prin inhibarea multiplicării celulelor precanceroase şi stimularea sintezei celulelor T ale sistemului imunitar.

VITAMINA C, SELENIUL şi alţi FITONUTRIENŢI asigură protecţia împotriva radicalilor liberi.

ACIZII CAPRILIC şi CAPROIC acizi graşi cu moleculă mică, ce participă activ la digestie, protejează intestinele de suprainfecţii, în special cu fungi sau amoebe, ce pot genera multe boli, una din ele fiind dizenteria.

PROTEAZA enzimă care participă la distrugerea ţesuturilor moarte, face produsul foarte util în tratamentul local al plăgilor atone, ca de exemplu în ulcerul varicos, asociat şi cu administrarea generală a produsului.

Principalele EFECTE ale sucului NONI sunt:

 •  Energizant şi tonifiant
 • Antifebril, scade febra indiferent de natura ei
 • Analgezic (antidurere)
 • Antihemoragic
 • Reglator al tensiunii arteriale
 • Reglator al somnului şi al stării psihice
 • Antibacterian, antiinflamator
 • Întăritor al sistemului imunitar
 • Adaptogen
 • Anticancerigen
 • Antifumat, antialcool

 O SINTEZA A AFECŢIUNILOR PENTRU CARE SUCUL NONI ARE ACŢIUNE CERTĂ (dupa Dr. Neil Solomon):

 •  Aparat respirator şi O.R.L.: astm, bronşită, rinită, sinuzită, otită, pneumopatii, TBC, alergii, cancere.
 • Ap. digestiv: hipo şi hiperaciditate, gastroduodenite, ulcer gastric, diaree, constipaţie, parazitoze intestinale, hepatită, ciroză, pancreatită, colecistită, colită, tulburări de absorbţie intestinală, hemoroizi, cancere.
 • Ap. cardio-vascular: hipo şi hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică, accidente vasculare cerebrale, varice, tulburări circulatorii periferice,
 • Ap. genito-urinar: sterilitate, anexite, vaginite, candidoze, fibroame, chisturi ovariene, mastoză fibro-chistică, dismenoree, disfuncţii sexuale (impotenţă, frigiditate), infecţii urinare, afecţiuni ale prostatei, micro-litiază urinară, cancere.
 • Afecţiuni osteo-artro-musculare: dureri reumatismale (artrite, artroze), gută, mialgii (dureri musculare), discopatii, entorse, fracturi, luxaţii, după intervenţii chirurgicale specifice, cancere.
 • Afecţiuni dermatologice: arsuri, plăgi, furunculoză, abcese, celulită, eczeme, psoriazis, mătreaţă, micoze cutanate şi unghiale, urticarie, ulcer varicos, neoplasm cutanat (curativ, sau profilactic).
 • Boli de nutriţie şi metabolism, tulburări  endocrine: diabet zaharat tip 2, obezitate, hipo şi  hipertiroidie
 • Boli autoimune: poliartrita cronică reumatoidă, boala Crohn , Lupus eritematos.
 • Infecţii virale: herpes (tipul 1 şi 2), zona zoster, hepatite cronice, infecţii vaginale, complicaţii în urma afecţiunilor virotice.
 • Afecţiuni imuno-deficitare, de exemplu SIDA şi infecţia cu virusul Epstein-Barr.
 • Afecţiuni neuropsihice: cefalee, migrene, nevralgii (şi de trigemen), insomnii, spasmofilii, astenie (oboseală), stres, sindromul oboselii cronice, depresie, schizofrenie, autism, Parkinson, boala Alzheimer, scleroză în plăci.
 • Afecţiuni stomatologice (intern şi în aplicaţii locale): după extracţii, după abces dentar incizat, gingivite, stomatite, afte, parodontopatia esenţială.

Spicuind din materialele prezentate de mai multi medici care au utilizat sucul Noni Polinezian va prezentăm cîteva concluzii:

 •  Sucul NONI Stimuleaza creşterea nivelului de serotonină, “hormonul fericirii” cu rol în menţinerea bunei dispoziţii şi a melatoninei care reglează  ciclul veghe-somn
 • Stimulează mecanismele termoreglării.
 • Este benefic asupra proceselor inflamatorii şi infecţioase (proprietăţi antibacteriene remarcabile)
 • Protejează tubul digestiv, inima, sistemul circulator.

Dr. Schechter, director al Natural Healing Institute (institut de tratare a bolilor cu metode naturiste) din California, prin experienţele lui, utilizând sucul NONI, a confirmat că:

–      Noni stimulează producerea în sistemul imunitar a aşa numitelor limfocite ucigaşe. Aceste celule joacă un rol hotărîtor în combaterea bolilor.

–      Întăreşte sistemul imunitar, stimulează activitatea fagocitelor şi limfocitelor T, care sînt elemente esenţiale în mecanismul imunitar al corpului omenesc.

–      Este eficient împotriva multor bacterii.

Revista ştiinţifică Pacific Science Journal încă în anul 1950 a publicat un articol despre efectul antibacterian al fructului Noni, care datorită acestui efect al său poate proteja organismul împotriva infecţiilor aparatului digestiv şi respirator.

–      Se pare că substanţele active din Noni, funcţionează împreună ca şi un ADAPTOGEN, care acţionează asupra celulelor cu funcţionare anormală şi le determină să funcţioneze normal.

–      Din punct de vedere biofizic, Noni produce modificări la nivelul polilor membranei celulare, creşte permeabilitatea acesteia, astfel încât nutrienţii ajung în cantitate mai mare în celule.

–      Este un fapt cunoscut, că Noni este capabil să atenueze foarte multe tipuri de dureri. Despre modul de acţiune există mai multe teorii:

 • Dr. Heinicke arată că atenuarea durerii se datorează xeroninei.
 • Alţi cercetatori susţin că Noni provoacă pur şi simplu autovindecarea organismului, astfel dispare şi durerea.
 • În urma experienţelor făcute cu fructul Noni, medici de la Universitatea din Metz-Franta au constatat că Noni are efect analgezic asupra sistemului nervos central, adică diminuarea durerii se produce prin intermediul creierului, Noni stimulând secreţia de endorfine.
 • În urma cercetărilor a rezultat că Noni are un efect analgezic de pană la 75%(!) din puterea morfinei, fără să provoace dependenţă.

–      Dr. Heinicke a observat, că în urma consumului de suc Noni, multe persoane care cu alte metode au dat greş cu Noni au reuşit să renunţe la fumat. Atît Dr. Heinicke, cît şi alţi medici au relatat despre pacienţi care, cu ajutorul sucului Noni, au renunţat la dependenta de alcool sau stupefiante ca marihuana, cocaina sau heroina, deoarece xeronina din NONI Juice se substituie unor alcaloizi ca nicotina, cofeina, heroina,etc

MOD DE ADMINISTRARE

Sucul se consumă ca atare sau în amestec cu alte sucuri de fructe. Pentru a obţine un efect maxim se consumă cu cel puţin jumătate de oră înainte de mese, sorbind încet. Întrucît sucul Noni Polinezian este un lichid, substanţele active se asimilează extrem de bine. Pentru a facilita o absorbţie rapidă, este de preferat, cîteva secunde sa se ţine în gură înainte de a-l înghiţi.

Observaţie: Administrarea pe stomacul plin, duce la distrugerea enzimei proxeronază, care faciliteaza eliberarea xeroninei din proxeronină.

Mod de administrare NONI Juice

Doză de încărcare

Doză terapeutică

Doză de întreţinere

Lingură

Adulţi (peste 16 ani)

 Dimineaţa

2

2

1

 Seara

2

1

1

Copii

 Dimineaţa

1

1

1

 Seara

1

X

X

 

Doza depinde în mare măsură de vârsta şi de starea de sănătate a persoanei.

În primele trei luni, aşa zisa perioadă de încărcare, cînd organismul acumulează substanţele active ale sucului, doza zilnică va fi de cel puţin 4 linguri (2 dimineaţa, 2 seara)

Dacă doza de mai sus nu dă rezultate, vom mări doza zilnică cu cîte o lingură la trei zile pînă la apariţia efectelor pozitive. Dacă am obţinut rezultatul dorit, doza se va micşora treptat.

Doza de întreţinere este de 2 linguri pe zi.

La cei care sînt sănătoşi şi consumă Noni in scop preventiv, doza de încărcare va fi de 2 linguri pe zi.

Apariţia primelor rezultate diferă de la o persoană la alta. Unii simt efectul imediat, la alţii durează pînă ce Noni va aduce ameliorări.

– În vederea obţinerii unui efect maxim, în general se recomandă consumarea sucului timp de cel puţin trei luni în doze de încărcare.

– Statisticile arată că 25% din consumatori observă ameliorare în decurs de 2-3 săptămîni,  50%- în decurs de 3-8 săptămîni, iar restul de 25% în decurs de 8-12 săptămîni.

 Sucul NONI în ambalajul original sigilat îşi păstrează calităţile timp de 2-3 ani. Sucul Noni Polinezian dintr-un ambalaj desfăcut se consuma in 3-4 luni. In vederea menţinerii gustului si proprietatilor curative se recomandă păstrarea flaconului în frigider.

Sucul NONI Polinezian NU are efecte secundare!

Noni Polinezian este un suc de fructe 100% natural, care nu are nici un efect secundar. NONI se află pe lista produselor sigure recunoscute de Food & Drug Administration din S.U.A.

ORICE OM CARE POATE CONSUMA FRUCTE, POATE CONSUMA ŞI SUCUL NONI.

 Observaţie: Sucul Noni poate fi consumat în combinaţie cu orice  medicament, în multe cazuri amplificînd efectul acestuia, astfel încât doza medicamentului poate fi redusă. De multe ori Noni diminuează efectele secundare ale medicamentelor.

Sucul Noni prezintă foarte rar efecte secundare, acestea se manifestă în erupţii uşoare, trecătoare.

CONCLUZIILE STUDIULUI PRIVIND EFECTELE SUCULUI NONI

 după Dr. Neil Solomon

TIPUL BOLII Numărul consumatorilor Efect benefic în %
  DIABET     2.434 91 %
  TULBURĂRI DIGESTIVE     1.509 89 %
  ACTIVITATE SEXUALĂ REDUSĂ     1.545 88 %
  HIPERTENSIUNE ARTERIALĂ        721 87 %
  AlergiE        851 85 %
  artrite        673 80 %
  BOLI CARDIOVASCULARE     1.058 80 %
  afecţiuni respiratorii     2.727 78 %
  DepresiE        781 77 %
  INSOMNIE     1.148 72 %
  obezitate     2.638 72 %
  dureri musculare        709 71 %
  Stres     3.273 71 %
  CANCER        847 67 %
  AFECŢIUNI renale     2.127 66 %
  Accident vascular cerebral        983 58 %
Total cazuri:   24.024 În medie: 78 %

Concluziile Doctorului Neil Solomon în legătură cu sucul NONI:

– NONI ajută in multe situatii (cca.78% dintre cei care l-au consumat), dar nu în toate cazurile.

– Efectele pozitive ale sucului NONI se simt repede, cei mai mulţi simt efectul în decurs de cîteva zile sau cîteva săptămîni. Uneori, în cazuri foarte grave, este nevoie de cca. 6 luni de administrare pentru apariţia efectelor pozitive.

– NONI nu este toxic, are efecte secundare minime, care odată cu întreruperea consumului dispar complet.

– NONI este adjuvant al medicamentelor şi al celorlalte suplimente alimentare.

– NONI previne apariţia unor anomalii şi acţionează în mod optim împreună cu alţi antioxidanţi.

– NONI s-a dovedit a fi benefic şi în cazul copiilor, femeilor gravide şi al mamelor care alăptează.

BIBLIOGRAFIE:

Neal M. (1965) In gardens of Hawaii, Bishop Museum Press, Honolulu Hawaii 804 pp.

 1. Levand O. and Larson H.O., (1979) Some chemical constituents of  Morinda Citrifolia, Planta Med. 36, 186-187.
 2. Bushnell, O.A., Fukuda M., Makinodan T. (1950) The antibacterial properties of some plants found in Hawaii, Pacific Science 4, 167-183
 3. Singhy. Y., Ikahihifo, T., Panuve M., Slatter C. (1984) Folk Medicine in Tonga. A study on the use of herbal medicines for Obstetric and Gynecological Conditions and Disorders. Journal of Ethnopharmacology 12, 305-325
 4. Tenbruggencate J. (1992) Native Plants can heal Your wounds, Sunday Star Bulletin & Advertiser Feb. 9 Honolulu Hawaii.
 5. Hirazumi A.(1992) Antitumor activity of Morinda Citrifolia on IP Implanted Lewis Lung Carcinoma in mice, Proceedings, Annual Meeting of the American Association for Cancer Research, 33, 515.
 6. Hiramatsu T. et. al. (1993) Induction of normal phenotypes in ras- transformed cells by Damnacanthal from Morinda Citrifolia, Cancer Letters 73, 161

REZULTATE RELATATE DE CONSUMATORI IN URMA CUREI CU SUCUL NONI

 •  D.Maria 82 ani; hepatită cronică

A luat, sub suprveghere, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun şi cină, cîte două linguri de Noni, respectînd şi un regim alimentar riguros (nu a consumat prăjeli, condimente, sare, etc.). S-a observat după o lună de zile o schimbare totală: dorinţă de viaţă, independenţă în acţiuni, doreşte să-şi reia vechile activităţi (chiar coase la maşină, spală rufe, face mîncare pentru propria dietă). Imobilitatea parţială a piciorului drept s-a ameliorat circa 60%; se deplasează uşor prin casă, pentru propriile necesităţi şi pentru ceea ce vrea să lucreze. Întreaga familie a fost surprinsă de această schimbare îmbucurătoare.

 •  R.Irina 57 ani; anemie, depresie, osteoporoză

Încă din primele zile de consum al sucului Noni, ritmul somn-veghe s-a reglat, au dispărut insomniile şi starea de oboseală generală. De asemeni senzaţia de ameţeală s-a ameliorat după prima săptămână de consum al sucului Noni, fiind înlocuită de o siguranţă mai mare în mişcări şi de o precizie sporită, manifestată în unele activităţi cum ar fi: folosirea tastaturii calculatorului personal, tăiatul zarzavatului la bucătărie, îngrijirea manichiurii şi a pedichiurii. Apatia generală a dispărut fiind înlocuită cu permanente preocupări pentru problemele casei şi familiei. Durerile de oase la nivelul încheieturilor s-au atenuat, de asemeni s-au îmbunătăţit analizele medicale făcute după primele 30 de zile de consum Noni, adică 4 linguriţe/zi-2 dimineaţa şi 2 seara cu o jumătate de oră înainte de masa de dimineaţă şi de cină.

 •  M. István, 87 ani; insuficienţă cardiacă, hipertensiune arterială, arteroscleroză, edem pulmonar.

La mijlocul lunii ianuarie a devenit din ce în ce mai slab, nu mai avea putere,  respira din ce în ce mai greu şi din cauza edemului pulmonar a fost internat în spital. Săptămânal i se elimina lichidul prin puncţie şi a primit medicaţie adecvată. Dar atât rezistenţa fizică, cât şi pofta de mâncare i-au scăzut în continuare. Organismul nu mai făcea faţă medicamentelor prea tari. În primele zile ale lunii mai a fost externat din spital şi a ajuns acasă într-o stare foarte slăbită. Atunci a primit primul flacon de NONI. Administrând zilnic de 2 ori câte 20 ml de suc, cu jumătate de oră înainte de masă, la ora 6 dimineaţa, şi la ora 6 seara, pe zi ce trecea i-a venit pofta de mâncare şi i s-a îmbunătăţit dispoziţia. I-au sporit puterile, a început să mănânce singur. După al doilea flacon de NONI s-a ridicat singur. Începând de la al patrulea flacon de NONI bea numai jumătate din doza iniţială, 2×10 ml, zilnic şi aceasta în mod regulat. Nu numai că nu a mai avut edeme, dar se simte din ce în ce mai bine, se descurcă singur, fără ajutor. Medicul de familie a diminuat medicaţia obişnuită de până în ianuarie. Tensiunea arterială a devenit normală.                 În primele zile ale lui mai, încă nu credeam ce minuni poate face NONI !

 •  Adriana V. femeie, 53 ani; fractură de humerus drept, cu deplasare, care a necesitat operaţie de fixare cu inele.

A folosit sucul de NONI imediat după accident, timp de 2 luni în doză de încărcare (2 linguri dimineaţa, 2 linguri seara). S-a constatat: lipsa totală a durerii, înainte cât şi după operaţie, pe toată durata imobilizării gipsate, stare psihică foarte bună, în condiţiile stresului provocat de operaţie, spitalizare şi imobilizare gipsată pe durata de 2 luni, somn profund şi odihnitor, vindecarea mai rapidă a operaţiei.

S-au mai constatat următoarele efecte: atenuarea celulitei, dispariţia unor eczeme rebele, vechi de mulţi ani; încetarea căderii părului, o mai bună acomodare a vederii la schimbarea lumină/întuneric, refacerea echilibrului hidric al pielii.

 • Fetiţă de 11 ani cu crize de astm, alergică la zahăr, lactate, clor şi par de animale (SUA)

Crizele declanşează o stare de răceală serioasă timp de cel puţin 7 zile. A încercat mai multe tratamente, dar numai NONI a ajutat-o. Consumând NONI a putut să asiste la un concurs hipic în oraş, a avut după 2 ore o criză f. uşoară. De curând, cu prietenii în oraş, fiindu-i foame a mâncat pizza, la care de obicei era alergică. Peste noapte a avut uşoare secreţii nazale, care până dimineaţa au dispărut. Nu-i vine să creadă că totul a fost posibil chiar de la primul flacon de NONI.

 •  Înţepătură albină copil 8 ani

Braţul se umflase, şi începea să se umfle tot corpul. A luat o lingură de NONI şi în acelaşi timp si-a clătit cu NONI locul înţepat timp de o jumătate de oră. Până dimineaţa nu mai avea nimic.

Obs. NONI este util şi în înţepăturile altor insecte.

 •  Gripă la sugar     Fetiţă de 13 luni cu febră mare, strănut, rinoree, stare generală proastă.

I s-au administrat cu biberonul 50ml NONI. Până dimineaţa simptomele au dispărut. A doua a mai primit 50ml dimineaţa, şi 30ml seara. Fetiţa era bine dispusă. Din a treia zi a trecut la doza de întreţinere de 2 linguriţe pe zi. Iată cum s-a rezolvat o gripă, fără antibiotice, supozitoare sau alte medicamente.

 • Stare de rău în sarcină        Femeie de 34 ani, cu stare proastă din prima săptămâna de sarcină: vărsa tot ce înghiţea, greaţă.

A început să ia NONI. În câteva zile s-a simţit f bine.

 • Imunitate scăzută   Fetiţă de 2 ani, mereu bolnavă de când este dusă la creşă. 

De când ia NONI nu mai are nimic. Acum este singura din grupă care nu mai răceşte.

 • Probleme respiratorii (Relatate de un medic pediatru)

Medicul a tratat o familie, în care copilul de 8 ani s-a vindecat f greu după o răceală serioasă, luând câteva săptămâni antibiotice. Mama a contactat şi ea boala, şi zile întregi a stat la pat cu febră. Apoi s-a îmbolnăvit şi băiatul de 5 ani, dar acesta din prima zi a primit NONI. După două zile îi trecuseră deja febra şi tusea.

 • Cancer f grav la o tânără (rabdomiosarcom)

Medicii i-au spus că doar rugăciunile o mai pot salva. În aceste condiţii, cu câteva “minute” înainte de moarte a început să ia câte un flacon de NONI pe săptămână. După 5 săptămâni, a refăcut analizele, care erau perfecte.

 • Cancer de sân (SUA) 

Încă din 1996 se operase la un sân. A refuzat chimioterapia, a luat doar NONI şi un complex de vitamine, pt. o perioadă scurtă de timp. În 1998 s-a constatat o tumoare şi la celălalt sân. Femeia era distrusă. Nu avea curaj să spună acest lucru familiei. S-a hotărât pt. operaţie, care urma să aibă loc peste 2 luni. Şi-a amintit de NONI şi a început să ia 75ml dimineaţa şi seara. După 6 săptămâni, a refăcut mamografia, iar medicul a fost surprins că nu mai găsea nodulul. Din păcate a trebuit să se opereze, pt. ca medicul să se convingă că nu e vorba de cancer. După 4 zile au anunţat-o că rezultatul biopsiei era negativ. La o săptămână după operaţie a îndepărtat pansamentul sub care nu se vedea decât o mică cicatrice ca şi când ar fi fost vorba de o operaţie veche de un an.

 • Bărbat de 62 ani  Hemipareza dreapta, in urmă cu 8 luni (a paralizat pe partea dreaptă). Nu putea vorbi, scrie, citi. La masaj avea dureri f mari.

De 3 săptămâni bea NONI 2 linguri dimineaţa şi 2 linguri seara. NU mai are dureri, piciorul şi mâna le mişcă mai uşor, poate articula mai bine cuvintele, starea psihică este mai bună. A început să facă exerciţii de mers.

 

CaliVita International VA POATE OFERI NONI IN 3 VARIANTE::

 • NONI Capsule
 • NONI Polinezian – Suc in flacon de 946ml.
 • NONI Organic – Suc in flacon de 946ml.

 

 

 

 

 

 

 

 • Daca esti interesat de produs, nu ezita sa ne contactezi, sa ti-l procuram.
 • Daca esti deja membru CaliVita, nu ezita sa-l folosesti!

Multa sanatate!

Echipa CaliGali

 P.S. Daca ai experienta cu administrarea acestui produs, asteptam marturiile tale. Lasa-ne te rugam un comment. Iti multumim!