VREI CA 2013 SA FIE UN AN EXTRAORDINAR PENTRU TINE ?

Daca raspunsul tau este DA, atunci:  PLANIFICA  si DAPASESTE-ti  limitele! Este ceea ce ne propune Robin Sharma, in materialul urmator. Am gasit acest material de curand.   M-a motivat in mod deosebit si de aceea, vreau sa  il impartasesc cu tine.

 

Robin Sharma este  unul dintre cei mai cunoscuti si respectati experti in leadership. Misiunea sa este sa ajute organizatiile  sa-si dezvolte liderii. Printre clientii sai se numara:  Microsoft, IBM, Nike, NASA, Yale University, FedEx. Este autorul mai multor carti devenite best-seller. Cea mai cunoscuta la noi, este : “Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul”.

Prin urmare, cum ar fi, ca anul acesta, sa atingi excelenta, pe toate planurile:  fizic, mental, emotional, profesional si financiar?

Cum poti sa o faci?

Insusindu-ti si tu, cateva obiceiuri propuse de  Robin.  Mai intai, e vorba de:

PLANIFICARE  DE  ANSAMBLU

– Saptamanala. In fiecare duminica, pentru saptamana urmatoare si de asemenea,

– Trimestriala.

Planifica-ti  3  teluri profesionale, saptamanale si 5 scopuri mari, pentru anul acesta.

Planificarea de ansamblu, te ajuta sa ai proiecte mari, pastreaza lucrurile simple si in acelasi timp, le confera claritate.

Claritatea este importanta, pentru ca precede maiestria si inseamna PUTERE. Toti marii antreprenori, CEO, campioni, etc., au in comun focusarea pe o viziune clara.

Urmareste fiecare zi a saptamanii si stai concentrat(a) pe planificarea  fiecarei saptamani si trimestru.

Al doilea lucru important:

ALOCA-TI O ORA DOAR PENTRU TINE

Daca faci acest lucru, schimbi jocul vietii intr-un mod favorabil tie. Nu este o invitatie, ci ti se cere in mod expres sa incepi chiar de azi!

In fiecare zi, de la ora 5 dimineata, incepe ziua si intra in viata ta prin intermediul acestei ore! Mai greu este in primele 7-10 zile, apoi dupa a 11-a, a 12-a, a 20-a zi, creierul, prin neuroplasticitatea sa,  (maleabilitate) isi insuseste acest obicei nou, incat nimic  nu ii va mai parea  greu.

Ideea este sa-ti daruiesti tie, aceste 60 de minute pentru pregatirea zilei. Marii campioni o fac  si in plus, exista o vorba care zice: “soldatul care transpira  la antrenament, nu sangereaza in lupta”.

De ce sa iesi in lume, nepregatit: fizic, mental, emotional si spiritual?

Asadar, la ora 5 dimineata, fara scuze, indiferent de ce se intampla, daruieste-ti 60 de minute! In  primele 20 de minute, fa  exercitii fizice!

Astfel se elibereaza in circulatie  endorfine: serotonina, “hormonul” fericirii,  dopamina  sau  “hormonul” vointei,   norepinefrina, care sintetizeaza sinapse noi, pentru o noua cale neuronala.

In felul acesta, creste capacitatea de concentrare, te simti bine, fericit si inspirat si ii poti inspira si pe ceilalti! Concentrarea, este cel mai valoros activ  pe care il poti avea! In ziua de azi, spune Robin Sharma, capacitatea de concentrare, este chiar mai valoroasa decat inteligenta!

[fbls]

De asemenea prin exercitii fizice te relaxezi, iti creste vitalitatea, rezistenta, increderea in tine, ca POTI sa realizezi tot ce ti-ai propus.

Urmatoarele 20 de minute, sa le folosesti  pentru a INVATA. Citeste, asculta, vizioneaza materiale motivationale, spune  afirmatii  motivatoare (mediteaza, roaga-te). Chiar si o singura idee pe care ti-o insusesti in aceste minute, executata impecabil,  poate schimba favorabil  situatia. Invatatul permanent este o investitie si inseamna  libertate.

Apoi, in urmatoarele 20 de minute, planifica-ti ziua in agenda de lucru, pe care sa o ai cu tine permanent. Poti nota ce ai reusit (micile victorii), poti sa scrii despre visele tale,  pentru ceea ce esti  deja, recunoscator. Procesul recunostintei, elibereaza din nou, endorfine.

Insa cea mai mare provocare a lui Robin Sharma, pentru ca acest an sa fie WOW, este  ca pe parcursul zilei, sa mai faci inca 20 de minute de exercitii fizice, fie pe la 7, fie dupa amiaza. Daca nu faci asta, macar sa mergi pe jos in mijlocul naturii o ora, dupa amiaza de la 17-18  de exemplu. Priveste copacii, culorile, celebreaza viata. Astfel iti vin idei legate de afacere, te gandesti la proiecte noi.

De ce sa faci toate astea?  Pentru ca, pur si simplu :” FITNESS-ul transforma  BUSINESS-ul!”

Scopul este sa ajungi la “marginea” limitelor  tale pentru a le  depasi. Daca nu esti intr-o stare de oarecare discomfort, eventual chiar putin speriat (ca nu vei reusi),  nu cresti. In cateva saptamani insa, disconfortul trece si noile limite vor parea normale.

Iar cand esti super-fit, setarea ta mentala  va fi pentru performanta,  pentru ca ai mai multa incredere, esti mai fericit, te vei simti invincibil, concentrarea este mai clara si creativitatea  ta se dezvolta. Un studiu  facut la Universitatea  Bristol, a  aratat ca cei ce fac regulat exercitii, au o capacitate de concentrare cu 21% mai crescuta.

Cat despre planificare, gandeste-te ca toti cei aflati pe o anumita treapta sociala si financiara: profesori, regizori de film, antreprenori, doctori, avocati, dentisti, lucreaza pe baza planificarilor. Ei au inteles ca: lucrurile care sunt planificate, sunt cele care se si fac!

Prin urmare, daca vrei ca sa ai un an extraordinar, tine-te de acest program timp de cel putin 40 de zile. Provocarea este grea la inceput, dar minunata la sfarsit. Gandeste-te ca peste 40 de zile, de acum incolo, poti ajunge la un nivel de performanta la care nici nu ai visat.

Fa-o zilnic  si va fi din ce in ce mai usor, va deveni distractiv. Va intra in obisnuinta.

Si mai spunea Robin Sharma: Cei mai multi oameni, fac in activitatea lor lucruri  obisnuite, banale, de rutina. Propune-ti ca anul acesta  sa fii un adevarat Mozart in domeniul tau!

Munca ta este sansa ta, sa-ti exprimi genialitatea, creativitatea, sa devii mai puternic, sa-ti alungi fricile. Munca ta, este o sansa pentru tine sa fii un instrument in serviciul umanitatii.

Fa o treaba grozava, devino legendar in munca ta, fii unul dintre cei mai buni! ne mai indeamna Robin.

Poti  sa-l urmaresti  pe Robin Sharma, vorbind despre toate acestea , accesand link-ul urmator.

http://www.robinsharma.com/yabyy/the-4-habits-to-make-2013-awesome/
Iti doresc  sa ai  un an extraordinar si sa auzim de TINE!

Didi Galiceanu