VREI SA STII CEL MAI SIMPLU LUCRU PE CARE SA-L FACI PENTRU SANATATE, LONGEVITATE SI PERFORMANTA?

Fear-responsesCe simti atunci cand te gandesti ca cineva drag din familia ta, a suferit sau inca sufera de o boala grava, poate incurabila? Te incearca oarecare ingrijorare si teama, ca s-ar putea sa fi mostenit si tu acea „slabiciune”? Cum te simti cand crezi ca n-ai cum sa detii controlul, cand e vorba de ereditate?

Si daca ti-as spune ca te inseli?

Era normal sa te simti asa pana nu demult. De ce? Pentru ca medicii spuneau ca sanatatea si longevitatea ta depind de mostenirea genetica, fie ea buna, sau rea si nu ai posibilitatea sa influentezi acest lucru. La ora actuala insa, există multe dovezi si studii stiintifice, care arată că dieta, suplimentele nutritionale şi exerciţiile fizice pot amâna sau elimina apariţia bolilor  şi pot prelungi viaţa!

De ce? Pentru ca acestea pot influenta o parte a codului tau genetic, aflata la capetele cromozomilor si care poarta numele de telomer. Daca vrei, seamana cu capetele date cu ceara sau plastifiate ale sireturilor si care impiedica destramarea lor. Insa aceste capete, se scurteaza din ce in ce, pana se ajunge la destramare. Cu cat se intampla mai rapid asta, cu atat  apar imbatranirea,  deteriorarea si moartea. Cu cat sunt mai scurti telomerii, cu atat arati si te simti mai batran. Cu cat sunt mai lungi  telomerii (capetele cromozomilor), cu atat ramai mai tanar si te imbolnavesti mai greu.Stay young

Gestul cel mai simplu pe care poti sa-l faci pentru ca sa iti „ajuti” telomerii, este sa iei multivitamine naturale, de calitate.Cand iei in mod regulat multivitamine, telomerii se lungesc cu 5%, ceea ce inseamna ca varsta, aproape 9,8 ani.

In afara telomerilor, sanatatea si longevitatea sunt influentate si de activarea unei gene, numita si a longevitatii. Exista o substanta naturala care poate influenta potitiv gena matusalemica. Este vorba de un extract din strugurii negri. Numele ei: RESVERATROL.

Acum ca stii, ai doua posibilitati, vorba lui Andy Szekely: fie sa nu faci nimic, fie sa faci ceva ce este bine .

Daca alegi prima varianta, iti lasi viitorul pe seama norocului si a ereditatii. Atunci bolile pe care le-au avut parintii, bunicii si strabunicii devin realitate (diabet, HTA, infarct, accident vascular, cancer etc.).
Insa acum, ai pentru prima data puterea de a decide care din genele tale sa fie active si sa lasi altora grija pentru istoricul de boala al familiei.

In loc sa stai pasiv si sa speri ca poate ereditatea ta e buna, poti juca un rol activ in viitorul tau activand telomerii si genele ce promoveaza longevitatea si sanatatea.

TU ACUM, ai ocazia sa iei parte activa intr-un domeniu numit “INGINERIE NUTRITIONALA”.

Daca faci acest lucru, poti sa-ti cresti performanta si sa traiesti mai mult si mai sanatos.

Imagineaza-ti cum vei arata la varsta a-3-a. Cand iti vizualizezi viitorul ce vezi?

Joci fotbal, volei, tenis si dansezi cu nepotii?

Sau zaci pe patul unui spital? Pare viata de inchisoare, asa-i? Si mai esti si bolnav si neputincios! Si poate ca Doamne fereste, nici sa nu mai ajungi la varsta a 3-a.

Daca vrei sa faci ceva si sa intervii activ in mentinerea sanatatii si longevitatii tale, urmareste atent materialul video urmator. Vei afla cel mai simplu lucru pe care poti sa-l faci pentru performanta, sanatatea si longevitatea ta si a celor dragi.

Te imbratisez cu drag,

Didi Galiceanu