ZENTHONIC SI UIMITOARELE PROPRIETATI ALE XANTONELOR

Principalul ingredient al produsului Zen Thonic de la Calivita este fructul de Garcinia Mangostana sau Mangosteen, planta care creste in padurile tropicale din Thailanda, Malaezia, Indonezia. ZenThonic mai contine si un amestec brevetat din extracte din struguri, afine, mere, pere, cirese, merisor, zmeura si capsuni, obtinut la temperaturi joase. Este de remarcat ca mangostana contine peste 40 de xantone dintre cele 200, descoperite pana la aceasta ora, in fructe si legume. Mangostana este fructul tropical care contine cele mai multe xantone.

 

Cateva cuvinte despre fructul mangostana. Se gaseste si la noi in supermarket-uri. Este destul de scump, iar pana sa ajunga la noi pentru a fi consumat, el parcurge un drum lung, incat pericarpul devine lemnos si fructul se desface greu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OrsadA2tGzI&feature=related [/youtube]

In 2008, am avut ocazia, ca si alti colegi de la Calivita, care am fost rasplatiti pentru activitatea noastra cu o excursie in Thailanda (Phuket),  sa mancam fructe de mangostana, de la ”mama lor” .

[fbls]

De la fruct, se mananca practic, doar miezul alb, foarte dulce si zemos. Insa efectul terapeutic deosebit, dat de xantone, este pentru ca la prepararea sucurilor se foloseste si pericarpul, de culoare rosu-violet, cel care de fapt contine xantonele amintite mai sus.

Xantonele sunt o clasa relativ noua de componente chimice., care se gasesc in plantele si fructele  colorate. Din punct de vedere structural, sunt substante inrudite cu familia polifenolilor (bioflavonoide, sau ce am invatat eu in facultate ca fiind vit P, a permeabilitatii).

Vit. P (a permeabilitatii) actioneaza inhiband formarea si eliberarea histaminei, inhiband oxidarea adrenalinei si actionand sinergic cu vit. C. In felul acesta, efectul sau este pe cresterea rezistentei peretilor vaselor de sange (capilare, venule), care nu mai sunt „fragile” si astfel, scade permeabilitatea peretilor vasculari, impiedicand inflamatiile, edemele,etc.

Poti sa urmaresti mai jos, efectul miraculos al sucului de mangostana asupra vaselor de sange:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ZRiBnlr4OMg[/youtube]

Xantonele din mangostana au efect antioxidant extrem de puternic.

Sunt substante care in primul rand protejeaza organismul de aberatiile celulare.

In lucrarea Mangosteen Desk Reference, autorul, Dr. J.F.Templeman, descrie beneficiile mangostanei in: bolile cardio-vasculare, digestive, cancer, astm, inflamatii cronice, dureri musculo-scheletale, infectii bacteriene, boala Alzheimer etc.

Autorul vorbeste despre bolile asociate stilului de viata modern, precum ateroscleroza, diabetul, obezitatea, cancerul etc., aratand beneficiile exercitiilor fizice si a suplimentarii dietei zilnice cu extract din fructul mangostana.

Xantonele din mangostana, principalul ingredient al sucului ZenThonic de la Calivita, au nenumarate proprietati biologic-active uimitoare!

Cercetari recente de laborator au relevat de exemplu  capacitatea acestora de a actiona asupra diferitelor bacterii, cum sunt: Stafilococul auriu, Salmonella, Enterococul si acum foarte cunoscutul Helicobacter pylori (raspunzator de ulcerul gastric).

Alte cercetari au demonstrat faptul ca xantonele sunt capabile sa controleze mecanismele biochimice raspunzatoare de producerea inflamatiilor. De fapt, numeroase boli, de la afectiunile cardio-vasculare , pana la diabetul zaharat, (nu mai vorbim de afectiunile osteo-articulare sau de boli auto-imune) sunt cauzate de excesul de inflamatii cronice.

Oxidarea colesterolului „rau”, LDL (lipoproteina cu densitate joasa), reprezinta primul pas in formarea placilor aterosclerotice (de aterom), acele depuneri care fac sa se piarda elasticitatea vaselor de sange. Studii in vitro, efectuate de cercetatori australieni, au confirmat ca alfa-mangostana (una din xantone) impiedica oxidarea colesterolului LDL, impiedicand astfel efectele ”rele” ale LDL.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_dSduCQFGHg&feature=related [/youtube]

 

De ce sa consume persoanele sanatoase ZenThonic?

Xantonele se afla printre cei mai puternici antioxidanti cunoscuti in natura.

E adevarat ca majoritatea tinerilor sunt (sau par) sanatosi, dar in acelasi timp, este adevarat faptul ca toata lumea, indiferent de varsta este expusa unui exces de radicali liberi, generati de expunerea la conditiile vietii moderne!

Se estimeaza ca fiecare celula umana sufera 10.000 de atacuri ale radicalilor liberi, in fiecare zi!!!

Acest lucru afecteaza proteinele celulare, ADN-ul, grasimile si membranele celulare. Se ajunge la disfunctii moleculare,raspunzatoare de diverse forme de cancer, afectiuni cardiovasculare, afectiuni respiratorii, demenţa, afectiuni oculare, inflamatorii etc.

Este mult mai usor sa previi astfel de afectiuni, decat sa lupti cu ele dupa ce s-au instalat deja.

Daca mangostana aflata in sucul ZenThonic si xantonele sale pot face o diferenta remarcabila in viata atator persoane care au fost bolnave, potrivit miilor de marturii, atunci cate lucruri uimitoare pot face xantonele in organismul persoanelor pentru a preveni imbolnavirea lor?

In felul acesta, pare foarte logic, ca o persoana sanatoasa, indiferent de varsta, sa inceapa sa bea ZenThonic. De ce?  In scopul de a oferi cei mai puternici antioxidanti organismului său si sansa de a se mentine sanatos si plin de energie.

[fbls]

Pentru o preventie sigura, ZenThonic de la Calivita, poate fi cheia! De ce?

Pentru ca proprietatile terapeutice ale mangostanei, sunt bine documentate, bazandu-se atat pe rezultate empirice, cat si pe cercetari stiintifice, rezultate de laborator, metode experimentale si cercetari clinice medicale.

ZenThonic, prin compozitia sa, are un efect holistic, imbunatatind starea intregului organism.

Efectul antioxidant puternic, reduce inflamatiile si edemele, ajutand orice proces de vindecare.

Xantonele intaresc membranele celulare, imbunatatind schimburile celulare.

Protejeaza ADN-ul celular, chiar refăcandu-l.

Ajuta organismul sa functioneze ca un sistem integrat si complet

Are efect antidepresiv, ajutandu-te sa gandesti mai bine, sa te adaptezi mai bine, redandu-ti starea de bine.

Opreste deteriorarea neuronilor si a membranelor lor, imbunatatind functionarea neurotransmitatorilor.

Ajuta in orice pierderi de memorie si in boala Alzheimer

Ajuta organismul sa lupte cu bolile degenerative, cancerul, afectiunile cardio-vasculare, diabet, artrita, si toate formele de tulburare a functiei cerebrale

Previne orice afectiune oftalmologica : cataracta, glaucom, degenerescenta maculara etc.

 Controland radicalii liberi, antioxidantii pot face diferenta intre viata si moarte, determinand cat de repede si cum imbatranim!

La fel de eficient ca si Zen Thonic, la CaliVita avem si produsul Xantho Plus (capsule), care, asa dupa cum ii spune numele, este un supliment bogat in xantone extrase din mangostana.

Pe langa Mangostana, preparatul Xantho PLUS a fost imbogatit cu un amestec special de antioxidanti puternici din ceai verde, grapefruit, seminte de struguri, rodie, afine.

 

Atasez in continuare, cateva din cercetarile independente facute in intreaga lume in ultimii ani si care arata efectele xantonelor asupra afectiunilor cardio-vasculare si a accidentelor cerebrale:
Chiral 2-amino-1-butanol xanthone derivatives as potential antiarrhythmic and hypotensive agents.
Acta Pol Pharm. 1999 Jan-Feb;56(1):87-90. Librowski T, Czarnecki R, Jastrzebska M. Department of Pharmacodynamics, Collegium Medicum Jagiellonian University, Krakow, Poland.
——————————————————————————

Synthesis and antithrombotic effect of xanthone derivatives. J Pharm Pharmacol. 1996 Sep;48(9):887-90.
Lin CN, Hsieh HK, Liou SJ, Ko HH, Lin HC, Chung MI, Ko FN, Liu HW, Teng CM.
School of Pharmacy, Department of Internal Medicine, Kaohsiung Medical College, Taiwan,
R.O.C.
Researchers studied several xanthone derived compounds and found them to possess potent antithrombotic (anti clotting) activities.
——————————————————————————
Mechanism of vasorelaxation of thoracic aorta caused by xanthone.
Eur J Pharmacol. 1997 Oct 1;336(1):23-8. Cheng YW, Kang JJ. Institute of Toxicology, College of Medicine, National Taiwan University, Taipei.
The researchers showed vasorelaxation (relaxing of blood vessels, which lowers blood pressure) activity of the xanthones studied.
——————————————————————————
Antiplatelets activity of some xanthone derivatives.
Acta Pol Pharm. 1999 Jul-Aug;56(4):319-24. Rajtar G, Zolkowska D, Kleinrok Z, Marona H. Department of Pharmacology and Toxicology, Medical University School, Lublin, Poland.
Researchers studied the effects of twelve xanthone derived compounds on platelet aggregation. They found five of them inhibited thrombin-induced platelet aggregation (clot formation).
——————————————————————————
Antihypertensive and vasorelaxing activities of Synthetic xanthone derivatives.
Bioorg Med Chem. 2002 Mar;10(3):567-72. Wang LW, Kang JJ, Chen IJ, Teng CM, Lin
CN. School of Pharmacy, Kaohsiung Medical University, Kaohsiung, Taiwan 807, ROC.
The researchers studied a series of xanthones and related compounds. The antihypertensive (against high blood pressure) and vasorelaxing (relaxing of the blood vessels to prevent high blood pressure) activity of compounds on cardiovascular system was evaluated. All the compounds tested exhibited effective hypotensive (lower blood pressure) activity in anesthetized rats.
——————————————————————————
Relationship between protective effect of xanthone on endothelial cells and endogenous nitric oxide synthase inhibitors.
Bioorg Med Chem. 2003 Nov 17;11(23):5171-7. Jiang DJ, Hu GY, Jiang JL, Xiang HL, Deng HW, Li YJ. Department of Pharmacology, School of Pharmaceutical Sciences, Central South University, Cha ngsha 410078, China.
The researchers found that xanthone preserved endothelial cells inhibited the increased adhesion of monocytes to endothelial cells induced by oxidized LDL. This is especially important in preventing plaque formation and the subsequent blockage of arteries and heart disease.
——————————————————————————

Inhibition of lipoprotein oxidation by prenylated xanthones derived from mangostin.
Free Radic Res. 2000 Nov;33(5):643-59. Mahabusarakam W, Proudfoot J, Taylor W, Croft K.
Chemistry Department, Prince of Songkla University, Hat Yai, Thailand.
Oxidative damage is thought to play a critical role in cardiovascular and other chronic diseases.
——————————————————————————

Mangostin inhibits the oxidative modification of human low density lipoprotein.

Free Radic Res. 1995 Aug;23(2):175-84. Williams P, Ongsakul M, Proudfoot J, Croft
K, Beilin L. University of Western Australia, Department of Medicine, Royal Perth Hospital, Australia.

Dr. Alexandrina Galiceanu