5 MOTIVE PENTRU CA SA ALEGI FERICIREA

sun attitudeSunt sigura ca macar odata in viata ai simtit si tu STAREA DE FERICIRE.                   Daca ai sti CUM, ai repeta aceasta traire? Mai ales ca este un lucru simplu si la indemana ta.                   Ai deja in tine tot ce ai nevoie pentru a fi fericit si a duce o viata plina de sens.

Asta nu inseamna ca te obliga cineva  sa faci asta. Iar daca esti nefericit nu inseamna ca esti o persoana rea.

Totusi este bine sa stii ca exista posibilitatea sa te simti fericit, pur si simplu alegand acest lucru. Iar alegerea iti apartine in orice moment!

Cercetatorii de la  Institutului HeartMath au demonstrat faptul ca simpla vizualizare a unei persoane dragi, in timp ce te concentrezi pe bataile inimii tale, induce o stare de bine, care se mentine mai mult de 7 ore in organism!

Chiar nu ai pe nimeni drag la care sa te gandesti, sa-l vizualizezi 1-3-5 minute pe zi, cu iubire, apreciere si recunostinta si in felul acesta organismul tau sa aiba doar de castigat? Poti fi chiar tu acea persoana. TU alegi!

Iata care sunt cel putin 5 beneficii ale acestei alegeri simple si in acelasi timp profunde.

1.   Ai un sentiment de bine

In mod normal, corpul nostru are o predispozitie catre placere (sentimente pozitive) si aversiune fata de durere (sentimente negative).

Este vorba de instinctul de supravietuire guvernat de sistemul limbic si de celulele stem, ele fiind cele mai vechi componente ale creierului nostru.

Avand de ales intre perceperea unui sentiment de durere si a unuia de placere, creierul se indreapta intotdeauna catre placere, indepartandu-se de durere! De fiecare data!

2.  Te face sa fii mai sanatos

Atunci cand „substantele fericirii” (de exemplu serotonina) sunt eliberate in corpul nostru, muschii se relaxeaza si intregul sistem nervos, in mod fiziologic, se intoarce la o stare naturala de confort. Orice boala este semnalata printr-un dis-confort. Reintoarcerea la confortul care acompaniaza starea de fericire are efect calmant pe moment,  iar pe termen lung  unul de vindecare.

3.   Are efect de intinerire

Asadar, a te simti fericit, gandindu-te la cineva drag, actioneaza precum un Botox „spiritual” pentru corpul tau, facandu-ti pielea mai fina, ochii mai luminosi si intreaga infatisare mai tanara!   [fbls]

De ce? Pentru ca se secreta mai mult DHEA: hormonul intineririi si de asemenea un antidot natural al stresului.

 4.   Creste gradul de inteligenta si gasesti mai rapid solutii

De ex.:  se intampla sa depui efort pentru a rezolva o anumita problema.                   Brusc esti distras de frumusetea unui apus de soare sau de un lucru pe care il auzi sau pur si simplu, de relaxarea pe care ti-o da o pauza de cafea bine-meritata si iti dai seama deodata, ca stii ce ai de facut!

Accesezi de fapt, propria „intelepciune interioara”, lucru mult mai valoros decat 12 – 20 de ani de scoala!

5.    Ai mai mult succes

Claritatea gandirii, inspitratia si intuitia ce insotesc sentimentele pozitive din corpul tau, fac mult mai simple alegerile care duc la succes.

Responsible-for-my-happiness„Fericirea conduce la succes, mult mai des  decat succesul conduce la fericire.”

Fericirea este de fapt o alegere practica, care iti va face viata nu doar  cu mult mai placuta, ci vizibil mai buna, creind un mediu optim in cadrul caruia vei putea creste si prospera.

Sper ca te-am convins ca merita sa alegi fericirea.

Acorda-ti cateva clipe chiar acum pentru a iubi si aprecia ceea ce iubesti si apreciezi la tine.

Poti extinde aceasta dragoste catre familie si prietenii apropiati. Continua sa extinzi dragostea, pentru a cuprinde si ce iubesti si apreciezi la casa ta, la vecini, la comunitatea, tara , planeta, Universul tau si orice alt concept ce tine de Dumnezeu, Divinitate, Dragoste neconditionata.

Acum deschide-te pentru a primi toata acesta dragoste inapoi, stiind ca matematica iubirii este exponentiala: ce oferi se intoarce inapoi multiplicat!

[fbls]

Imagineaza-ti Iubirea pe care Dumnezeu, Divinitatea sau Universul  o are pentru tine!

Imagineaza-ti ca esti iubit de Univers, de Pamnt, de comunitatea in care activezi…

Deschide-te la ideea de a fi iubit si apreciat si pentru aceasta trimite si tu cat mai multa iubire si apreciere.

Si in timp ce iti imaginezi ca esti iubit si apreciat de oamenii la care tii cel mai mult, incheie, simtind din nou, cu adevarat, dragostea sincera si apropierea fata de tot ce iubesti si apreciezi LA TINE!

Love 8Iti doresc sa ai parte de fericire si de succes si sa stii ca si eu te iubesc si te apreciez!

Cu drag,

Didi Galiceanu