CUM SA FOLOSESTI PUTEREA IMAGINATIEI SI SA AJUNGI DINCOLO DE LIMITE

Ce zici cand vezi o fata superba si  pe deasupra desteapta, care reuseste sa capteze atentia unei sali intregi?   Poti sa o admiri sau, daca esti femeie, poate chiar sa o invidiezi si sa-ti doresti  sa fi fost tu in locul ei. Asa-i?                           Oare ai mai face acelasi lucru daca i-ai afla adevarata poveste?                                          Amy Purdy, vorbeste la TED, intr-un discurs emotionant, despre puterea imaginatiei.

 

Daca viata ta ar fi o carte si TU ai fi autorul ei, cum ti-ai dori sa continue POVESTEA TA?

Este intrebarea care ei i-a schimbat viata.

Daca iti pui si tu cu mare atentie, aceasta intrebare, s-ar putea sa ajungi si tu la rezultate incredibile.

Amy Purdy vorbeste despre puterea imaginatiei. Ne explica cum viata noastra nu e determinata de ceea ce ni se intampla ci de alegerile pe care le facem clipa de clipa, dupa ceea ce ce ni se intampla.

Imaginatia este cea care ne permite sa mergem dincolo de circumstante pentru a progresa constant.

Daca mereu esti tentat sa renunti la visele tale, vei gasi cu siguranta inspiratia in acest video.

Sa crezi in visele tale si sa-ti privesti in fata fricile sunt doua chei care iti permit sa-ti traiesti viata dincolo de limite.

Obstacolele din calea ta pot sa faca 2 lucruri:

  1. Sa te opreasca, sau
  2. Sa te forteze sa devii creativ

Este concluzia lui Amy , cea care a trecut prin niste greutati de neimaginat si pe care multi altii nu le-ar fi depasit.

Copilaria si adolescenta si le-a petrecut in Las Vegas, o zona desertica si placandu-i snowboardul, visa la locuri unde ninge.

La 19 ani, dupa liceu, se muta intr-un loc cu zapada si devine maseur terapeut, o perioada extrem de frumoasa din viata, in care s-a simtit complet stapana pe ea.

Apoi  intervine tragedia!

Dupa o meningita extrem de grava, cand sansa sa de a supravietui era de sub 2%(!!!) si dupa cateva saptamani de coma, ajunge sa-si piarda splina, un rinichi (rinichii?) si ambele picioare de la genunchi in jos!!!

De la primii pasi facuti dupa alte cateva saptamani, cu cele 2 proteze ciudate, a perseverat asumandu-si aceasta provocare a vietii, de neimaginat si depasind-o cu succes.

Astazi, Amy, este o atleta DE TOP, in snowboardul feminin mondial!

[fbls]

Petrece timp pretios ajutandu-i si inspirandu-i pe ceilalti, mai ales pe cei cu handicap fizic, implicati in snow- si skateboard, prin organizatia a carei co-fondatoare este:  Adaptive Action Sports.

Sa se provoace pe sine si in felul acesta sa aiba un impact asupra lumii intregi, este adevaratul  sau mesaj („testament”) catre lume!

Amy Purdy este cea care ne invata ca in loc sa ne privim limitarile, obstacolele  si provocarile, ca pe ceva rau, negativ, putem sa le privim ca pe niste binecuvantari, un dar magic, care poate fi folosit ca sa ne „aprinda” imaginatia si sa ne ajute sa mergem mai departe,  decat am fi putut merge vreodata!

Imaginatia este TOTUL!

In mintea noastra putem face si putem fi orice! Ea este “motorul”.

Este mai importanta decat cunostintele pe care le stapanesti.

Este avanpremiera vietii pe care sa o atragi.

Te invit sa asculti acest discurs (in engleza).

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=N2QZM7azGoA&list=PLY0J6hiQzifF8_Ycst0mW7TJq8fX79pcL[/youtube]

Nu renunta niciodata la ceea ce vrei sa faci de fapt!

Implineste-ti visele!

Daca ea a putut si tu poti!

A consemnat cu drag pentru tine,

Didi Galiceanu