LEGEA ADMIRATIEI

Nu este suficient sa visezi la o masina frumoasa, mai este nevoie sa o si conduci!In aceeasi idee, nu e suficient sa te gandesti la prosperitate, mai este nevoie sa ti-o asumi in fiecare fibra a mintii si a corpului tau! Andy Szekely

Ne face placere sa publicam pe site, parerea unei tinere colaboratoare, despre seminarul motivational Legea Admiratiei, al lui Andy Szekely, la care am participat de curand. Andy Szekely este un binecunoscut autor si trainer de dezvoltare personala, din Romania, pe care il admiram foarte mult.

“Pe data de 08.12.2011 am avut sansa de a participa impreuna cu sponsorii mei, Lenuta Furtuna si familia Galiceanu, la un seminar al domnului Andy Szekely, in care ne-a vorbit timp de 4 ore despre prosperitate, performanta personala, dar si despre Legea Admiratiei.

Seminarul a inceput intr-o maniera diferita, dar placuta, in care noi, cursantii, am interactionat. Ni s-a spus sa ne intoarcem catre un coleg si sa-i spunem “TE ADMIR!”. A fost foarte placut, iar pe mine pot spune ca intr-un fel m-a relaxat si m-a integrat mai mult in subiect.
Am aflat apoi, ca ar trebui sa trecem 3 praguri pentru a prospera:

1. Performanta personala
2. Autenticitatea relationala (5 oameni cu care ne petrecem 80% din timp)
3. Independenta financiara

Daca trecem aceste praguri suntem oameni prosperi dar, dupa cum spunea si domnul Andy, daca tratam prosperitatea cu prea multa importanta se poate intoarce impotriva noastra. Deci, nu trebuie sa exageram, doar sa credem, sa ne dorim si bine-inteles sa trecem la actiune.

Cel mai mult mi-a placut Regula 6. Care e regula 6?

R: Sa nu te iei prea in serios! Celelalte 5 reguli nu exista. Ne-a dezvaluit Regula 6 printr-o povestioara. A fost foarte comic, pentru ca nu ma asteptam sa fie aceasta regula 6, dar cu siguranta voi tine cont de ea pe viitor.

Domnul Andy a pus si o intrebare: “Daca vrei sa devii bogat, de ce vrei sa devii bogat?” Multi dintre noi probabil nu am putea sa dam un raspuns concret si clar la aceasta intrebare. Multi am fi tentati sa spunem: pentru ca imi place cum traiesc bogatii si vreau sa fiu ca ei, pentru ca vreau o masina, o casa de lux etc. Insa trebuie sa fim autentici si sa gandim autentic si realist. Eu, acum cred ca bogatia inseamna performanta, sa te intreci pe tine, sa poti si sa faci mai mult, sa fii prosper, apoi sigur vor veni si lucrurile materiale.

Domnul Szekely ne-a prezentat o ierarhie a lucrurilor care trebuiesc facute pentru a ajunge la prosperitate, ca o piramida. Sa luam Decizii, sa facem Alegeri, sa Practicam, sa ne formam Obiceiuri si vom ajunge la PROSPERITATE. Ne-a prezentat deciziile intr-o antiteza cu alegerile, iar mie mi s-a parut aceasta foarte rational gandita: deciziile sunt baza pentru alegeri. Deciziile sunt importante daca vrei sa te rupi de trecut, iar alegerile sunt importante cand iti cladesti viitorul. Sigur, pentru a prospera intr-un domeniu trebuie sa avem initiativa, curaj, sa ne documentam, sa citim, sa-i depasim pe ceilalti, dar si pe noi insine si asteptarile noastre.

Domnul Andy ne-a prezentat 3 convingeri, foarte realiste, de care se loveste orice persoana in cautare de ceva nou, inovativ sau de prosperitate:

MERIT?
POT?
EXISTA?

Cei care nu cred ca merita nu vor prospera iar cei care nu cred ca pot sau exista se autolimiteaza.

O fraza foarte optimista si elocventa, pe care eu am retinut-o usor este: “Daca nu exista, atunci o fac eu!”. Cred ca orice problema are si o solutie, asadar trebuie sa fim increzatori, sa fim optimisti, sa rezolvam orice dificultate apare in calea noastra spre prosperitate.

[fbls]

Ne-a invatat 3 indemnuri in versuri, foarte inspirate, pentru aceste 3 convingeri si ne-a sfatuit sa le repetam cat mai des deoarece exista rezolvari simple pentru orice, trebuiesc doar rostite.

1. “Merit, fara doar si poate, mai multa PROSPERITATE!” (nu) MERIT
2. “Numai eu sunt responsabil sa castig cat sunt capabil!” (nu) POT
3. “Cand valoare generez, oportunitati creez!” (nu) EXISTA

Ne-a prezentat si 4 legi inspirate:
1. Legea creatiei – a crea lucruri noi
2. Legea distrugerii – daca nu renuntam la ceva creat in trecut, va fi greu sa adaugam ceva nou
3. Legea asteptarilor – in exterior
4. Legea admiratiei – in interior

Eu cred ca trebuie sa simtim inainte de toate cu sufletul si apoi sa gandim rational cu mintea. Trebuie sa-i admiram pe ceilalti si sa-i respectam pentru ceea ce sunt sau ceea ce fac, pentru ca au curaj, pentru ca genereaza schimbare, si fara sa asteptam sa faca ceva pentru noi. Cred ca totul vine din interior: atunci cand dai, primesti; cand practici, vin si rezultatele, adica prosperitatea.

Ne-a prezantat 5 obiceiuri foarte “sanatoase”, in care orice persoana ar trebui sa se increada si sa le aplice, in legatura cu banii si prosperitatea:

-Ma platesc mai intai pe mine.
-Imi numar banii
-Economisesc si investesc
-Cheltuiesc mai putin decat castig
-Practic pentru performanta

Sigur, ar fi mai bine daca toti ne-am forma astfel de obiceiuri, am avea siguranta financiara, am face performanta si am prospera.
Pot spune ca acest seminar mi-a fost de mare ajutor. Am primit informatii folositoare de la oameni inteligenti si prosperi. Am invatat cum sa-mi structurez banii, cum sa fiu prospera, am invatat ca MERIT, POT si EXISTA.

In final, spun cu convingere:
Merit, fara doar si poate, mai multa prosperitate!
Numai eu sunt responsabil sa castig cat sunt capabil!
Cand valoare generez, oportunitati creez!”

Catalina Iordache, 17 ani, nivel de 7%

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BE22Se2w_GU[/youtube]