MUNCESTE DOAR 3 ZILE PE SAPTAMANA SI CREIERUL TAU ITI VA MULTUMI

 

Brain1Credința populară că mai puțin de lucru ar putea fi mai bine pentru creierul tau (mintea e odihnita), este sustinuta acum stiintific. O noua cercetare facuta la Universitatea din Melbourne a gasit rezultate uimitoare. 

Munca part-time, aproximativ 25 până la 30 de ore pe săptămână are un impact pozitiv asupra funcției cognitive la persoane in varsta de peste 40 de ani.

Pentru cei care lucrează mai mult, concluzia a fost ca stresul si oboseala ar putea șterge aceste efecte pozitive.

Studiul a analizat obiceiurile de munca și rezultatul testarii creierului pentru 3.000 de bărbați și 3.500 de femei cu vârsta de peste 40 de ani dn Australia.

Mai exact, au fost testate rezultatele participanților în trei arii diferite ale abilitatilor cognitive, printr-un test de scor de memorie, un test de citire și un test de capacitate perceptivă.

“În toate cele trei cazuri [teste] s-a găsit ca aproximativ 25-30 de ore de muncă pe săptămână cresc la maximum capacitatile cognitive”, a declarat profesorul Colin McKenzie, de la Universitatea Keio, care a luat parte la studiu.

“Și tot ce inseamna mai puține ore sau mai multe ore decat 25-30, reduce abilitățile cognitive.”

Profesorul McKenzie a spus ca  una dintre principalele concluzii arata ca un program de lucru atat de zero ore, cat si la celălalt capăt al spectrului, de 50-60 de ore, influenteaza negativ nivelurile abilitatatilor cognitive.

“Prea multă muncă duce la stres si oboseala si asta este, probabil, cauza cheie a acestui declin în abilitățile cognitive, peste 25-30 de ore pe săptămână”, a spus el.

Interesant este ca nu  s-au găsit diferențe esențiale între bărbați și femei în ceea ce privește orele optime de lucru.

Cercetatorii au declarat ca rezultatele lor sunt deosebit de importante într-un moment în care multe țări sustin creșterea vârstei de pensionare.

Profesorul McKenzie  a spus ca studiile viitoare ar trebui sa se uite la modul în care si alte aspect ale sănătății sunt afectate de muncă.

El a spus că ar fi, de asemenea, interesant de determinat numărul optim de ore pe săptămână, în diferite țări.

“În cazul în care numărul de ore nu  este același, pot exista motive sistemice pentru această diferență, de exemplu Australia are patru săptămâni de concediu anual, care tinde să fie mai lung decât in Japonia”, a spus profesorul McKenzie.

“Reimprospatarea corpului si  creierului pot fi importante în determinarea vârfului optim de ore de munca.”

Prin urmare mentine echilibrul intre munca si relaxare, respecta-ti corpul si creierul, pentru ca sunt singurele pe care le ai in dotare in aceasta viata! La final, pe patul de moarte nu o sa-ti para rau ca nu ai stat mai mult la munca, ci ca nu ai stat mai mult cu cei dragi! Concentreaza-te pe solutii si ele vor veni.

Good-ideea

Sanatate si succes!

Sursa: http://www.abc.net.au/news/2016-04-19/proof-that-working-less-is-actually-better-for-your-brain/7337436

From other news sites: